Dale of Norway-eier Hilde Midthjell:

Første kvinne med egen milliardformue i Norge

Rik på kosmetikk og strikk. 

OVER MILLIARDEN: Hilde Midthjell er første kvinne i Norge som har opparbeidet seg en milliardformue helt selv. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OVER MILLIARDEN: Hilde Midthjell er første kvinne i Norge som har opparbeidet seg en milliardformue helt selv. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dale of Norway-eier Hilde Midthjell er den første kvinnen i Norge som har opparbeidet seg en milliardformue selv, ifølge Kapitals ferske kåring av landets rikeste.

Midthjell startet kosmetikkfirmaet Dermano i 1987, som hun senere solgte for 500 millioner. Deretter gikk hun inn i strikkeklær-bedriften Dale of Norway, først på eiersiden, og siden også som daglig leder.

Fortsatt er John Fredriksen på topp.

Norsk-kypriotiske Fredriksens formue har krympet med 5 milliarder kroner, til 92 milliarder, ifølge bladet Kapital. Blant annet skyldes det at han har tapt mye på aksjene i riggselskapet Seadrill.

Norges nest rikeste er Rema-eier Odd Reitan, som ifølge Kapitals beregning har en formue på 43 milliarder kroner. Så følger Johan Johannson i Norgesgruppen med en formue på 35,5 milliarder kroner.

Lista viser at det er 251 milliardformuer i Norge.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer