Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Første kvinnelige statsminister i Peru

Perus president Alejandro Toledo utnevnte lørdag Beatriz Merino, en tidligere medarbeider av forfatteren Mario Vargas Llosa, til ny statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Merino har bakgrunn som konservativ representant i landets nasjonalforsamling og har den siste tiden ledet skatteetaten i landet. 54-åringen blir Perus første kvinnelige statsminister.

- I denne vanskelige stunden for landet må vi alle arbeide sammen, og jeg vil at denne regjeringen skal bygge et demokrati basert på konsensus og harmoni, sa Merino i innsettelsestalen.

Peru har de siste ukene opplevd en bølge av sosial uro, noe som har fått president Toledo til å innføre unntakstilstand.

Toledos oppslutning har sunket til bare 11 prosent, og opposisjonen har krevd presidentens avgang.

Den tidligere verdensbankøkonomen anklages for å ha sviktet løftene han ga til landets 14 millioner fattige, som ga ham makten for bare to år siden.

Selv skylder Toledo på forgjengeren Alberto Fujimori, som har flyktet i eksil etter korrupsjonsskandalen som felte ham i 2000.

- Da vi åpnet skapet for å se på bestemors juveler, fant vi at alt var stjålet, sa Toledo lørdag.

Presidenten kom også med et kraftig utfall mot den maoistiske Lysende Sti-geriljaen, som de siste månedene har gjenopptatt sine væpnede aksjoner.

- Jeg håper at de som gjemmer seg i fjellene hører meg. Jeg kommer ikke til å gi dere noen våpenhvile, sa Toledo.

Flere av de tidligere statsrådene fortsetter under Meriono, blant dem finansminister Javier Silva Rueta, utenriksminister Allan Wagner og forsvarsminister Aurelio Loret de Mola.

NTB-Reuters