SPORLØST BORTE: Uten at venner og familie visste noe, dro de tre tenåringsjentene Kadiza Sultana, 16, (t.v), Shamima Begum,15, (midten) og 15-årige Amira Abase til Syria for å bli en del av IS. Sistnenvte har nå åpnet opp sin twitterpofil for offentligheten. AFP PHOTO / HO / METROPOLITAN POLICE.
SPORLØST BORTE: Uten at venner og familie visste noe, dro de tre tenåringsjentene Kadiza Sultana, 16, (t.v), Shamima Begum,15, (midten) og 15-årige Amira Abase til Syria for å bli en del av IS. Sistnenvte har nå åpnet opp sin twitterpofil for offentligheten. AFP PHOTO / HO / METROPOLITAN POLICE.Vis mer

Første livstegn fra ungdomsjentene som reiste fra London for å bli hellige krigere i Syria

Postet bildet av takeaway-mat på twitter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av tenåringsjentene som for to måneder siden reiste fra London for å bli hellige krigere i Syria, har visstnok bekreftet at hun nå bor i den Islamske staten.
Skryter av takeaway-mat Nesten to måneder etter hennes reise har Amira Abase (15) for første gang gitt omverden et innblikk i hennes hverdag ved å publisere et bilde bilde på twitter hvor hun nyter takeawy-mat med annen kvinnelig kriger.

Inntil nylig var twitterkontoen til femtenåringen en privatkonto. Den siste tweeten fra tenåringen gir et unikt bilde av livet i den Islamske staten. Bildet viser en stor takeaway-middag som inkluderer stekt kylling, chips, pizza og kebab.

Ikke alene Amira som  tweeter under navnet Bintt Abbas skrev "dawla takeaway w / @ um_ayoub12" over bildet. Dawla er et annet navn for den islamske staten, og blir brukt av muslimer som anerkjenner den Islamske staten som en legitim stat.

"Um - ayoub12" er navnet på en annen Twitter-bruker som beskriver seg selv som en "16 -år gammel muhajirah". Muhajirah er det kvinnelige navnet til en som migrer til en religiøs stat. Hun antas også å være en annen av de mange vestlige tenåringene som har reist fra Europa for å bli en del av IS.

Del av kvinnelig politistyrke I forrige uke ble det rapporert at de tre venninnene har blitt en del av en gruppe britiske kvinnelige krigere som driver IS'  ultra-religøse politistyrke.

De patrulerer nådeløst gatene i Raqqa, IS' selverklærte hovedstad, og overvåker oppførselen til kvinnene i hovedstaden.

Det kom som et sjokk på venner og familie da Amira Abase (15) forlot London sammen med Shamima Begum(15) og Kadiza Sultan (16) i februar for å bli en del av IS. Skolejentene ble smuglet inn via Tyrkia og inn i Syria via Kilis-grensepasseringen, ifølge BBC.

BANKETT: Amira postet bildet av denne maten som sitt første offentlige bilde etter ankomsten til Syria.
BANKETT: Amira postet bildet av denne maten som sitt første offentlige bilde etter ankomsten til Syria. Vis mer