Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Første meldinger om oversvømmelser på Manhatten NÅ

...og det til tross for at «Sandy» ennå ikke har truffet New York.

OVERSVØMMELSER: En mann ser på at vannet stiger i Battery Park. Foto: Andrew Kelly / Reuters
OVERSVØMMELSER: En mann ser på at vannet stiger i Battery Park. Foto: Andrew Kelly / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den verste delen av «Sandy» skal ikke nå New York før klokken 16 lokal tid (eller omlag klokken 21 norsk tid), men allerede nå meldes det om oversvømmelser omkring i byen, skriver nyhetsbloggen Gawker

Ved siste høyvann stod strandpromenaden i Battery Park på Manhattan under vann. Ifølge nettstedet står vannet litt over 10 centimeter over bakken.

Hudson-elva gikk over sine bredder omtrent klokken 15 norsk tid, og nye bilder fra Brooklyn viser at gatene er oversvømte.

SUPERSTORM: Innbyggerne i New York starter å merke effekten av superstormen  «Sandy», som er den største i sitt slag på flere tiår. Foto: Mark Lennihan / AP Photo
SUPERSTORM: Innbyggerne i New York starter å merke effekten av superstormen «Sandy», som er den største i sitt slag på flere tiår. Foto: Mark Lennihan / AP Photo Vis mer

Også Wall Street Journal rapporterer om små oversvømmelser i New York, og spesielt i Brooklyn-området og Battery Park, som ligger på den sørlige delen av Manhattan.

•Følg utviklingen i ekstremuværet i Dagbladets Livestudio HER.

Noen veistrekninger er stengt av etter meldinger om oversvømmelser på motorveien i Harlem-området, opplyser en talsperson for lokale samferdselsmyndigheter til avisa.

KLARE FOR UVÆR: Et leilighetskompleks i Brooklyn har forberedt seg på stormen Sandy. Foto:  Justin Lane / EPA
KLARE FOR UVÆR: Et leilighetskompleks i Brooklyn har forberedt seg på stormen Sandy. Foto: Justin Lane / EPA Vis mer

I andre deler av byen fungerer infrastrukturen likevel noenlunde normalt foreløpig. Broene som knytter sammen Manhattan og New Jersey er fortsatt åpne.

Hundretusener har forflyttet seg opp i høyden, all offentlig transport er stengt og New York-børsen er for første gang på 27 år stengt på grunn av ekstremvær, skriver AP.

Det er fremdeles uklart hvor orkanen Sandy treffer land. Så langt viser prognosen at den går inn et sted mellom Delaware og New York.

MONSTERSTORM: En mann tar bilde av New York skylinen fra en park like ved Hudson River i nærheten av Empire State building i dag. Hundretusener har forflyttet seg opp i høyden, all offentlig transport er stengt og New York-børsen er for første gang på 27 år stengt på grunn av ekstremvær. Foto: Gary Hershorn / Reuters / AP Photo
MONSTERSTORM: En mann tar bilde av New York skylinen fra en park like ved Hudson River i nærheten av Empire State building i dag. Hundretusener har forflyttet seg opp i høyden, all offentlig transport er stengt og New York-børsen er for første gang på 27 år stengt på grunn av ekstremvær. Foto: Gary Hershorn / Reuters / AP Photo Vis mer