Første nattverd på fredsdagen

BELFAST (Dagbladet): Det var lettelse og håp om fred i de katolske områdene i Belfast. Dagen var barnas dag. Et enormt antall barn ble velsignet inn i den katolske tro, gjennom sin første nattverd, og de hadde kledd seg i hvitt - fredens farger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dette er en stor dag. Vi har gitt freden en sjanse ved å stå sammen om å si ja, og dette gir disse små barna et håp om en framtid uten krig, drap og terror, sier en bestefar til Dagbladet.

På dagen da freden i Nord-Irland ble proklamert, hadde den katolske kirken planlagt en omfattende velsignelse av åtteåringene.

Jentene var kledd i hvitt og guttene i lyse dresser. Barna fikk sin første nattverd i kirkene, og deretter gikk familiene hvert til sitt og feiret åtteåringene - og selvsagt freden.

Livredde

Det var imidlertid mange som var redde for aksjoner. Rundt kirkene hadde republikanerne plassert egne sikkerhetsvakter, og politiet i Belfast hadde valgt å holde gjerdene mellom bydelene stengt i hele går.

Det var spent rundt kirkene. En bombeaksjon mot de hvitkledde barna, og freden hadde blitt satt på en prøve som sannsynligvis ville vært vanskelig.

Langs hele Falls Road, det republikanske og katolske samlingsstedet i Belfast, har denne kirkedagen vært planlagt lenge. De kostbare kjolene blir sydd i stort antall, og sjelden om aldri i et så høyt antall som denne fredsdagen.

Akseptert

Kirken Dagbladet besøkte, velsignet hele 80 barn, hvilket var et rekordantall. Etter denne massegudstjenesten er barna regnet som ekte katolikker.

Det er disse barna som er født i krig, som vokser opp med et håp om varig fred, og som blir voksne og får egne barn når krigen som har vart i 30 år, kanskje er historie.

I går kveld var det fest i Falls Road. I denne gata har svært, svært mange stemt ja til fredsavtalen. Dette måtte feires - på irsk måte med øl, musikk og flagget til topps!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer