Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Første nedgang i Sør-Afrika siden 2007 - men den nådeløse jakten på neshorn fortsetter

- Flytter seg til andre deler av Afrika.

 FORTSATT I FARE:  — Selv om vi ser en positiv utvikling i Sør-Afrika, så er det dessverre ikke slik at ulovlig jakt på neshorn synker i Afrika, sier seniorrådgiver Melissa de Kock i WWF-Norge om de seneste nyhetene om neshornets framtid. Foto: Scanpix
FORTSATT I FARE: — Selv om vi ser en positiv utvikling i Sør-Afrika, så er det dessverre ikke slik at ulovlig jakt på neshorn synker i Afrika, sier seniorrådgiver Melissa de Kock i WWF-Norge om de seneste nyhetene om neshornets framtid. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For første gang siden 2007 har det vært en nedgang i antall felte neshorn i Sør-Afrika. 

Det meldte landets regjering mandag, ifølge BBC.

Kanalen skriver at 1 175 av Sør-Afrikas neshorn ble skutt i 2015, noe som er førti neshorn færre enn året før. Samtidig har 317 krypskytter blitt arrestert mot fjorårets 258.

- Med tanke på at denne nyheten kommer på tross av økt press fra krypskyttere, så er dette veldig gode nyheter, sier landets miljøminister Edna Molewa ifølge BBC.

På tross av nedgangen i landet, mener seniorrådgiver Melissa de Kock i WWF-Norge at neshornet langt ifra er reddet som art. 

Organisasjonen hennes viser til tall fra nabolandene Zimbabwe og Namibia der 130 neshorn har blitt drept - en dobling fra fjoråret, ifølge WWF-Norge.

- Selv om vi ser en positiv utvikling i Sør-Afrika, så er det dessverre ikke slik at ulovlig jakt på neshorn synker i Afrika. Jakten flytter seg simpelthen til andre afrikanske land. Derfor er vi nødt til å fortsette arbeidet vårt for å bekjempe denne kriminaliteten som truer både natur og mennesker, sier seniorrådgiver Melissa de Kock for WWF-Norge i en pressemelding.

I pressemeldingen etterslyser organisasjonen en mer koordinert kamp mot krypskytterne på tvers av landegrenser. 

- Det er et desperat behov for en koordinert og internasjonal innsats fra politi og myndigheter for å bekjempe de organiserte, kriminelle nettverkene som dreper neshorn og smugler horn fra neshorn over hele det sørlige Afrika og videre ut på resten av kontinentet og verden, sier Jo Shaw, leder av WWF-Sør-Afrikas neshornprogram.

Sør-Afrika har 80 prosent av verdens neshorn, mens mesteparten av resten av bestanden befinner seg i landets naboland.

Hornet til dyret er et populært salgsobjekt på det asiatiske svartemarkedet, skriver BBC.

Her blir de brukt som et alternativt legemiddel, mye grunnet overtro angående egenskapene til hornene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media