Første ofre ut av toget i Kitzsteinhorn

De første ofrene for brannkatastrofen i Østerrike, ble båret ut av toget i Kitzsteinhorn i dag morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Levningene av de døde blir i første omgang lagt i en sidegang i tunnelen, opplyser redningsledelsen. Senere mandag skal de fraktes med helikopter til rettsmedisinsk institutt i Salzburg. På grunn av den enorme heten som ble utviklet i brannen, vil identifiseringen bli meget vanskelig og tidkrevende. Likene skal identifiseres ved hjelp av DNA-analyse.

I hele natt har det arbeidet 80 personer fra det østerrikske militæret, fra brannvesenet og fra rettsmedisinsk institutt på skift inne i tunnelen i fjellet over skilandsbyen Kaprun. De har vært utsatt for ekstreme psykiske påkjenninger, og måtte flere ganger i løpet av natten ha hjelp fra psykologer som var til stede på ulykkesstedet.

Bergingsmannskapene har også kjempet mot sterk kulde inne i fjellet. Det er også meldt at det har vært en vannlekkasje i fjellet der den utbrente taubanevognen står, men dette var ikke bekreftet mandag morgen.

Det endelige tallet på antall omkomne i ulykken er nå oppgitt til 155.

(NTB)

HENTET UT: De første ofrene fra taubane-ulykken i Østerrike ble hentet ut mandag formiddag. Den giftige røyken hindret redningsmannskapene fra å gå inn tidligere.
<B>OMKOM: Verdensmester i freestyle, Sandra Schmitt, fra Tyskland omkom i taubaneulykken i Østerrike.