OFRE: «Bombeattentatet i Oslo og de grusomme handlingene på Utøya ga Norge de første ofrene for den innvandringspolitikk som drives i dag», skrev Trond Røed (Frp), varaordfører i Hurum og leder av Frps fylkesparti i et debattinnlegg på Drammens Tidende i går. Foto: SCANPIX
OFRE: «Bombeattentatet i Oslo og de grusomme handlingene på Utøya ga Norge de første ofrene for den innvandringspolitikk som drives i dag», skrev Trond Røed (Frp), varaordfører i Hurum og leder av Frps fylkesparti i et debattinnlegg på Drammens Tidende i går. Foto: SCANPIXVis mer

- Første ofrene for innvandringspolitikken

Frps fylkesleder i Buskerud, Trond Røed, skriver at de drepte på Utøya var ofre for Norges innvandringspolitikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Bombeattentatet i Oslo og de grusomme handlingene på Utøya ga Norge de første ofrene for den innvandringspolitikk som drives i dag», skrev Trond Røed (Frp), varaordfører i Hurum og leder av Frps fylkesparti i et debattinnlegg på Drammens Tidende i går.

Til Dagbladet bekrefter Røed at han er riktig sitert.

- Det er kun én mann som har ansvar og skyld for det som har skjedd. Det er Anders Behring Breivik. Samtidig må vi ikke kneble den politiske debatten. Det er viktig å diskutere hva innvandringspolitikken har gjort med Norge, sier Trond Røed til Dagbladet.

- De første ofrene Til Drammens Tidende sier Røed at «etter å ha fått referert i mediene det Anders Behring Breivik sier, det han skriver i manifestet og hans reaksjonsmønster, må det være riktig konklusjon at dette er de første ofre av norsk innvandringspolitikk».

- Mener du regjeringen kan stilles til ansvar for det som skjedde på Utøya?

- Nei. Jeg beklager at sitatet ble brukt på en sånn måte i Drammens Tidende. Dette traff uheldig, sier Røed.

Fredag sa Røed til Drammens Tidende at «ut ifra det han (Breivik red.anm.) selv sier, registrerer jeg at hans innvandrerfiendtlighet ikke hadde skjedd hvis vi ikke hadde hatt innvandring».

Innlegget ble fjernet Det var i en Drammens Tidende-sak om bøkene til Hallgrim Berg, Røed kom kommentaren. Røed mener det er merkelig at Drammens Tidende først fjernet innlegget, før de deretter lagde en sak om det.

- Først fjernet de meg fra debatten før de ringer meg opp og lager et kjempe stort negativt oppslag om Fremskrittspartiet. Jeg opplever dette som et forsøk på å stoppe debatten, sier Røed.

- BARE ÉN HAR ANSVAR: - Det er kun én mann som har ansvar og skyld for det som har skjedd. Det er Anders Behring Breivik. Samtidig må vi ikke kneble den politiske debatten. Det er viktig å diskutere hva innvandringspolitikken har gjort med Norge, sier Trond Røed til Dagbladet. Foto: FRP
- BARE ÉN HAR ANSVAR: - Det er kun én mann som har ansvar og skyld for det som har skjedd. Det er Anders Behring Breivik. Samtidig må vi ikke kneble den politiske debatten. Det er viktig å diskutere hva innvandringspolitikken har gjort med Norge, sier Trond Røed til Dagbladet. Foto: FRP Vis mer