Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Første og siste sosialist valgt til Senatet

Seks senatorer allerede klare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet.no): Valgdagsmålinger viser at Bernard Sanders blir gjenvalgt til Senatet fra Vermont. Det er som ventet og sier lite om hvilket parti som vinner kontroll over Senatet, der demokratene trenger seks nye plasser.

Sanders (65) er jo heller ikke medlem av det demokratiske parti. Han er derimot den eneste sosialistiske senatoren de neste seks årene. De siste 15 årene har han sittet i Representantenes hus.

Sanders vil stemme i blokk med demokratene.

Bernie, som han kalles, er jødisk og opprinnelig fra Brooklyn. I 1968 flyttet Sanders til Vermont, der han har arbeidet som snekker, ungdomsarbeider, skribent og filmskaper.

• Følg valgdagsmålingene og detaljerte resultater på CNN her

Andre senatorer som etter alt å dømme allerede hadde gått av med seieren i 02-tida norsk tid:

• 89 år gamle Robert Byrd er den eldste senatoren. Han har vært medlem av Senatet for West Virginia i 47 år, og tirsdag ble han gjenvalgt for nye seks år, for niende gang.

• Den republikanske senatorveteranen Richard Lugar, som er leder for Senatets utenrikskomité, er gjenvalgt uten motkandidat i Indiana.

SOSIALIST: Bernard Sanders Foto: SCANPIX/AP
SOSIALIST: Bernard Sanders Foto: SCANPIX/AP Vis mer

• Den tredje er Bernie Sanders, en sosialist som hittil har vært det eneste uavhengige medlemmet av Representantenes hus og som nå er valgt inn som uavhengig senator fra Vermont.

•  Republikaneren Olympia Snowe er gjenvalgt i Maine

• Demokraten Edward Kennedy i Massachusetts har vunnet

• Demokraten Bob Nelson som har slått Katherine Harris i Florida.

Hele Norges coronakart