Første orkan på vei

Årets første orkan i Atlanterhavet, som har fått navnet Elsa, traff det østlige Karibia fredag med kraftig vind og nedbør.

ØDELEGGELSER: Kraftledning som er blåst ned av orkanen Elsa i Cedars på St. Vincent. Foto: Orvil Samuel / AP / NTB
ØDELEGGELSER: Kraftledning som er blåst ned av orkanen Elsa i Cedars på St. Vincent. Foto: Orvil Samuel / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tak ble blåst av, trær knekt og avlinger lagt flate da Elsa feide inn over Barbados og St. Vincent. Skoler, forretninger og flyplasser var stengt.

Orkanen, som foreløpig er i kategori 1, er den første som har rammet Barbados på 60 år, mens St. Vincent fortsatt sliter med å hente seg inn etter flere vulkanutbrudd i april.

Myndighetene på Barbados sier de har fått meldinger om familier som er sperret inne i husene sine, hus som er blåst ned og brudd på strøm og vannledninger, men ingen døde eller alvorlig skadde personer.

På St. Vincent var 90 prosent av befolkningen uten strøm mens stormen herjet. Hus ble ødelagt av jordskred og oversvømmelser, og mange mennesker måtte søke tilflukt i tilfluktssentre.

Mot Cuba og Haiti

Fra det sørøstlige Karibiske hav er Elsa på vei nordvestover med kurs for Den dominikanske republikk, Haiti, Cuba og Florida.

Orkansenteret i Miami sier at det kan ventes en stormflo på opptil to meter langs sørkysten av Cuba og halvannen meter langs kysten av Hispaniola, som utgjøres av Haiti og Den dominikanske republikk.

Kursen videre nordover avgjøres av hvordan orkanen ter seg over land på Cuba og Hispaniola. Foreløpig tyder beregningene på at den treffer Florida tidlig neste uke, muligens nedgradert til tropisk storm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer