Coronaviruset:

Første pasient innlagt på nytt sykehus

Det nye sykehuset i Wuhan er bygget på ti dager.

TIMEPLAPS: Slik ser det ut når kinesiske myndigheter skal bygge et helt nytt sykehus - på bare ti dager. Video: CCTV / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I rekordfart har kinesiske myndigheter bygget et nytt sykehus i den isolerte byen Wuhan, hvor det nye coronaviruset først ble oppdaget. Feltsykehuset brukte myndighetene bare ti dager på å bygge.

Spesialsykehuset ble bygget i kampen mot Wuhan-viruset som har blitt erklært som en global folkehelsekrise. Natt til mandag bekreftet kinesiske myndigheter at antall døde nå er oppe i 362. Over 17 000 har påvist smitte.

Huoshenshan-sykehuset har 1500 senger, og den første pasienten ankom klokka 10 mandag morgen lokal tid, ifølge statlige medier.

Sykehuset har to etasjer, og over halvparten av den 600 000 kvadratmeter store bygningen er isolasjonsavdelinger. På sykehuset er det installert et videosystem hvor leger kan snakke med eksperter utenfra. Systemet, som ifølge statlige medier ble installert på under 12 timer, er koblet til et sykehus i Beijing.

Kommunistpartiet har sendt 1400 leger, sykepleiere og annet personell for å bemanne sykehuset i Wuhan, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer