DELTAR: Den islamkritiske gruppa Pegida holder mandag kveld sin første marsj i Stavanger.  Pegida-leder Max Hermansen skal holde i appell i Stavanger. Foto: Thomas R. Skaug
DELTAR: Den islamkritiske gruppa Pegida holder mandag kveld sin første marsj i Stavanger. Pegida-leder Max Hermansen skal holde i appell i Stavanger. Foto: Thomas R. SkaugVis mer

Første Pegida-marsj i Stavanger mandag kveld

Max Hermansen skal holde appell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den islamkritiske gruppen Pegida holder mandag kveld sin første marsj i Stavanger.

Den antiislamistiske bevegelsen var for sene til å søke tillatelse fra politiet til å demonstrere i Oslo, og holder dermed marsj i på Torvet i Stavanger i stedet.

Merete Hodne, som tidligere har vært leder av den norske avdelingen for Stopp islamiseringen av Europa, er blant dem som skal holde appell, skriver Stavanger Aftenblad.

- Vi ser jo det som skjedde i Danmark lørdag kveld, og det skjedde jo i Frankrike og Belgia. Islam jobber for å få verdensherredømme, hevder Hodne, som mener islams utbredelse i Europa må begrenses.

Pegida-leder Max Hermansen skal også holde i appell i Stavanger.

Nye SOS Rasisme og Motmakt vil dessuten holde demonstrasjoner mot Pegida, som de mener er en rasistisk bevegelse.

- Pegida og antiislamister bruker slike enkelthendelser som i København i helgen til propaganda. Så forfekter de at dette er noe alle muslimer er for. Det er de selvsagt ikke, sier Leif Stian Leffi Svendsen i Motmakt til avisen.

(NTB)