Fugleinfluensa:

Første person med fugleinfluensa

Alan Gosling (79) har testet positivt på fugleinfluensa. Endene hans måtte dermed bøte med livet.

MÅTTE DØ: Dette er to av endene som måtte bøte med livet etter at eieren fikk påvist fugleinfluensa. Foto: NTB
MÅTTE DØ: Dette er to av endene som måtte bøte med livet etter at eieren fikk påvist fugleinfluensa. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trebarnsfar Alan Gosling er den første briten som har fått fugleinfluensa, etter at han passet på en flokk villender hjemme hos seg selv i Buckfastleigh, Devon, skriver lokalavisa Devon Live.

Gosling beskriver det som et mareritt.

- De to siste ukene føltes som et mareritt. Jeg føler meg fin fysisk, men jeg er knust over at jeg nå må leve uten endene mine.

DØR: Etter at flere ulike fugler har dødd i Holmestrand er det mistanke om fugleinfluensa. Video: Privat. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Vi håper på at vi kan starte en innsamling for pappa, slik at han kan starte livet sitt på nytt etter den traumatiske hendelsen, sier dattera Ellesha Louise Gosling til Dagbladet.

- Et stort tap

79-åringen ble bedt om å teste seg for sykdommen etter at 160 lokale ender testet positivt - inkludert de 20 som bodde i huset hans.

Alle endene ble avlivet forrige uke.

- Jeg hadde vært sammen med endene mine i mer enn 20 år, så det er et stort tap.

Ifølge avisa Wales Online begynte han å mate endene like ved der han bor, før han tok dem med seg hjem.

Men etter at Animal and Plant Health Agency (APHA), som har ansvaret for å kontrollere sykdommer fra dyr, oppdaget nærkontakt med endene, ble de avlivet i et forsøk på å forhindre spredning.

FRUSTRERTE: Norske sykehus-laboratorier er frustrerte over å måtte dobbelsjekke positive coronatester. Helsedirektør Bjørn Guldvog forstår det. Vis mer

Innført tiltak

For å kontrollere spredningen av sykdommen, har de britiske myndighetene innført en tre kilometer lang overvåkningssone nær Buckfastleigh.

Dette er en del av arbeidet med å takle Storbritannias største utbrudd av fugleinfluensa noensinne, skriver britiske medier.

Dattera, Ellesha Louise Gosling, forteller til Dagbladet at faren må betale for rengjøringen og desinfiseringen av huset på egen hånd, noe som er enda et ytterligere slag for pensjonisten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer