OMKOM: Oliver Wendelborg Løvik (7) døde i den tragiske gass-ulykken ved Lauvtjern i Øvre Eiker.
Familien har godkjent bruk av bildet. Foto: Privat
OMKOM: Oliver Wendelborg Løvik (7) døde i den tragiske gass-ulykken ved Lauvtjern i Øvre Eiker. Familien har godkjent bruk av bildet. Foto: PrivatVis mer

Første rapport er klar: Oliver (7) og Monica (31) pustet trolig inn gass

Støtter de første teoriene etter hyttetragedien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sju år gamle Oliver Wendelborg Løvik (7) og hans 31 år gamle mor, Monica Wendelborg Seiler, ble funnet omkommet i en hytte på Lauvtjern i Øvre Eiker lørdag kveld.

Mottok rapportene Datteren på ni år og en mann i 20-åra ligger på sykehus med alvorlige forgiftningsskader.

Overfor Dagbladet bekrefter politiet i Øvre Eiker at de i morgentimene i dag mottok foreløpig obduksjonsrapport.

- Ifølge rapporten kan årsaken tyde på giftig gass eller oksygenfattig luft. Det er ikke beskevet noen som tilsier etterforskning av andre faktorer, sier lensmann Stig Rønneberg i Øvre Eiker til Dagbladet.

En gasslekkasje er trolig årsak til ulykken.

- Dette er en ulykke som kan være forårsaket av giftig gass, enten propan eller kullos. Obduksjonsrapporten antyder det som en mulighet, sier Rønneberg til NTB.

- Det luktet gass Rønneberg understreker overfor Dagbladet at det gjenstår å få svar på flere prøver.

- Vi venter svar på flere rettsmedisinske prøver. Blant annet venter vi svar på de toksikologiske undersøkelsene, som kanskje kan si mer om årsak, sier Rønneberg til Dagbladet.

Allerede mandag gikk Søndre Buskerud politidistrikt ut og bekreftet at det luktet gass i hytta.

Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten er dødstidspunktet lørdag, men tidfester ikke noe nærmere tidspunkt. Rettsmedisinerne venter på svar fra flere prøver, blant annet blodprøver. Det kan ta inntil to uker før prøvene er ferdig analysert.

Sjekker ventiler Øvre Eiker lensmannskontor ba i mandag om bistand fra Kripos til de tekniske undersøkelsene.

Kripos skal nå gjøre ytterligere undersøkelser på propanbeholderen tilknyttet en komfyr, et kjøleskap og tilhørende ventiler.

- Foreløpig er det ikke undersøkt hvorvidt det er lekkasjer i propan-anlegget. De undersøkelsene starter Kripos med nå, sier Rønneberg.

Situasjonen for Olivers ni år gamle søster og en mann i 20-åra er fortsatt kritisk. Begge behandles på Oslo universitetssykehus etter å ha blitt funnet bevisstløse på hytta.