Første seier for Obamas krisepakke

Hentet inn kreftsyk Kennedy for å sikre flertall.

OVER FØRESTE HINDER:  Barack Obamas krisepakke er ett skritt videre når Sentatet i dag har vedtatt å avslutte debatten. Her er Obama på vei til et møte om pakken med de republikanske representatene. Tre republikanere stemte med demokratene.  Foto:  Alex Wong/Getty Images/AFP/Scanpix
OVER FØRESTE HINDER: Barack Obamas krisepakke er ett skritt videre når Sentatet i dag har vedtatt å avslutte debatten. Her er Obama på vei til et møte om pakken med de republikanske representatene. Tre republikanere stemte med demokratene. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Stimuleringspakken til president Barack Obama passerte sin første hindring i Senatet mandag da et flertall vedtok å avslutte debatten om pakken.

Tre republikanere sluttet seg til demokratene slik at stemmetallet ble 61 mot 36 for å stanse debatten. Dermed er veien åpen for votering om selve pakken på 827 milliarder dollar tirsdag.

Demokratene trengte minst to republikanere siden de bare har 58 mandater av Senatets 100, og et mindretall på 40 kunne ha stanset behandlingen av pakken.

For sikkerhets skyld ble den kreftsyke Ted Kennedy hentet til Washington for å delta i voteringen og sikre flertallet.

I løpet av den siste uka har forslaget til Obama på 825 milliarder dollar vokst til 937 milliarder og så blitt barbert ned igjen til 827 milliarder dollar.

Dersom pakken nå blir vedtatt, skal representanter for Senatet og Representantenes hus, som i forrige uke vedtok sin versjon på 819 milliarder dollar, forhandle seg fram til et felles forslag, som deretter må vedtas uendret i hvert kammer før det blir sendt til presidenten for undertegning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer