Første sexkjøp-sak opp for retten

Bergenser i 70-årene nektet å betale bota.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En mann i 70-årene som ble bøtelagt for forsøk på kjøp av sex i Bergen like før jul, nekter å godta boten. Nå kan han bli den første i Norge som prøver en sak om sexkjøp for retten.

- Jeg var ikke ute etter sex. Ikke hadde jeg hatt penger til det, og dessuten var jeg på vei hjem, sier pensjonisten til Bergens Tidende.

Politiet mener mannen forsøkte å kjøpe sex fra en prostituert på en adresse i Strømgaten i Bergen natt til 13. desember i fjor, men at det ikke ble noe av på grunn av uenighet om prisen. Ifølge politiet ble mannen og kvinnen fulgt av sivile spanere fra Strandgaten til Strømgaten. Der ventet spanerne til mannen kom ut og ga ham deretter et forelegg på 13.000 kroner.

- Det godtar jeg bestemt ikke, og det har jeg gitt beskjed om til politiet. Har de ikke viktigere ting å drive med enn å jakte på mulige horekunder? spør han.

Rettssaken er planlagt før sommeren, og vil trolig bli den første i sitt slag i landet. I flere lignende saker har de tiltalte vedtatt forelegget i siste liten.

Hordalandsmannen sier det jevnlig skjer at han blir «omringet av prostituerte» som vil ha ham med.

- Disse damene fyker vel på alle de treffer om kveldene. Hvem har ikke opplevd det i disse strøkene? Og at jeg snakker med dem, betyr jo ikke at jeg er interessert i å kjøpe tjenester, sier han.

NTB