Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Første sivile dødsoffer for gresk voldsbølge

Gutt (15) drept av bombe i Aten. Moren og søsteren skadd.

 TILFELDIG OFFER:  Bomben i Aten drepte en 15 år gammel gutt utenfor denne bygningen i går kveld. FOTO: EPA/SCANPIX.
TILFELDIG OFFER: Bomben i Aten drepte en 15 år gammel gutt utenfor denne bygningen i går kveld. FOTO: EPA/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En 15 år gammel gutt ble drept, hans 11 år gamle søster er alvorlig skadd og deres mor (44) er lettere skadd etter at en

bombe gikk av utenfor et offentlig bygg i Aten søndag kveld.


Bomben gikk av i Patissia-området nord i den greske hovedstaden ved 22.50-tiden lokal tid, og var så kraftig at flere parkerte biler ble ødelagt.


Det er første gang på flere år at bomber og de mange voldelige aksjonene i Aten har tatt livet av en uskyldig sivil, skriver nyhetsbyrået Reuters.Politi og militæreEtter at en ung gutt mistet livet under sammenstøt med politiet i forbindelse med en demonstrasjonsbølge i Aten i 2008, har det vært flere alvorlige aksjoner med sprengstoff.


De fleste har vært rettet mot politiet eller militære poster.


I juni i fjor ble en politimann i det greske antiterrorpolitiet drept i Aten. Da var det terrorgruppe som kaller seg Rebel Sect som tok ansvaret for drapet.Tre bomber forrige mandag

Forrige mandag var det tre mindre bombeeksplosjoner i Aten, rettet mot politiposter og kontorene til en høyreorientert, politisk aksjonsgruppe.


Ingen ble drept. En annen selvoppnevnt terrorgruppe som kaller seg FCC (Fire Consiracy Cells) tok ansvaret for disse bombene.

Tidlig i natt har ingen påtatt seg noe ansvar for bomben som drepte den 15 år gamle gutten i går kveld.

Alt tyder på at han, moren og søsteren er tilfeldig ofre utenfor bygget som romemr blant annet skoleadministrasjon og flere butikekr.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!