<strong>Første skoledag:</strong> En skolepult står tom i klasserommet på Varhaug Ungdomsskole, der Sunniva Ødegård i dag skulle startet opp igjen etter sommerferien. I stedet mintes klassekameratene den 13 år gamle jenta som ble drept 20. juli. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Første skoledag: En skolepult står tom i klasserommet på Varhaug Ungdomsskole, der Sunniva Ødegård i dag skulle startet opp igjen etter sommerferien. I stedet mintes klassekameratene den 13 år gamle jenta som ble drept 20. juli. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Varhaug-drapet:

Første skoledag etter drapet: - Det er lov å kjenne på at vi savner Sunniva

En pult sto tom da elevene kom tilbake på Varhaug ungdomsskole etter sommerferien mandag. 13 år gamle Sunniva Ødegård ble drept i løpet av ferien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ødegård ble funnet død 30. juli, og en 17 år gammel gutt er pågrepet og har tilstått å ha drept henne.

- Nå mangler vi en elev, og det ser vi veldig godt. Det er lov å kjenne på at vi savner Sunniva, og skulle ønske at hun var her. Det er det elevene tenker, sier Sunnivas lærer Elisabeth Hovstad Taksdal til VG.

<strong>Kontaktlærer:</strong> Elisabeth Hovstad Taksdal.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Kontaktlærer: Elisabeth Hovstad Taksdal. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Hun har både gitt rom for trøst og sorg på skoleårets første dag, men har også vært opptatt av at elevene skulle ha det kjekt.

- Jeg har fokusert på at de skal ha litt lek, og vi har forsøkt å kose oss litt i dag. Klassen har vært veldig gode. De er respektfulle og har gitt rom for den roen vi trenger når vi er lei oss.

Skolen hadde på forhånd forberedt dagen sammen med kommunens ledelse og kriseteam og de berørte familiene. Det var planlagt elevsamtaler, klassesamlinger og andre samlinger i løpet av den første dagen.

Var innkalt som vitne

Ødegård var på vei hjem fra en kamerat da hun forsvant om kvelden søndag 29. juli. Faren iverksatte en leteaksjon da hun ikke hadde kommet hjem klokka 23.

Litt over klokka 03 ble jenta funnet død, bare et par steinkast fra hjemmet. Etter en foreløpig obduksjonsrapport slo politiet fast at hun var blitt drept.

17-åringen var innkalt som vitne i saken, men ble siktet om kvelden mandag 30. juli. Etter å ha gitt en innledende forklaring avviste han å la seg avhøre mer av politiet, inntil tirsdag for to uker siden.

<strong>FØRSTE SKOLEDAG:</strong> Navnet til Sunniva står enda igjen i en rosa trekasse som klassen bruker som mobilhotell.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
FØRSTE SKOLEDAG: Navnet til Sunniva står enda igjen i en rosa trekasse som klassen bruker som mobilhotell. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Gutten tilsto imidlertid tidlig å ha brutt seg inn i den lokale barnehagen Trekløverensamme kveld som Ødegård forsvant. Politiet har tidligere uttalt at de utelukker at 13-åringen ble drept fordi hun kan ha sett 17-åringen begå innbruddet; tidspunktene stemmer ikke overens.

Tilsto

Den siktede gutten er kjent fra politiet fra før, og skal ha ei fortid med narkotikabruk.

9. august tilsto 17-åringen, som er siktet i saken, at han utførte drapet på Sunniva Ødegård.

- Nå har han tilstått å ha utført drapet. Han har forklart at Sunniva var et tilfeldig offer, sa Lars Ole Berge, politiinspektør i Sør-Vest politidistrikt.

ROGALAND: Disse bildene viser tettstedet Varhaug i Hå kommune, hvor Sunniva Ødegård (13) ble funnet død natt til mandag. Video: Nicolai Eriksen / Klipp: Emilie Rydning Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer