Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Første skuddet drepte trolig Tom

Bryne (Dagbladet på:nettet) Det første skuddet som ble avfyrt mot Tom Halvorsens hodet på utestedet Rockefeller i fjor sommer drepte ham trolig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sa professor Inge Morild, som obduserte den drepte. Det var på spørsmål fra en av forsvarerne i straffesaken at Morild som er professor ved Universitetet i Bergen sa det var mer sannsynnlig at Tom ikke var i live, enn at han var i live etter at det første skuddet var avfyrt. Likevel understreket Morild at drapsofferet kan ha overlevd det første skuddet mot hodet, og at det er stor usikkerhet rundt dødstidspunktet.

17-åringen som har erkjent at han avfyrte det andre skuddet har i retten forklart at Tom Halvorsen var livløs da han skjøt. Dersom retten fester lit til hans forklaring, og sett i lys av professor Morilds forklaringen i retten i dag, kan det bety at det blir vanskelig å dømme 17-åringen for overlagt drap, slik tiltalen lyder. Det kan igjen resultere i en mildere dom mot 17-åringen om han blir funnet skyldig i straffesaken.