Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Første smittetilfelle på en måned

For første gang på en måned er det meldt om coronasmitte i den kinesiske millionbyen Wuhan, der viruset først ble påvist.

SMITTEVERNTILTAK: Kina har fortsatt strenge smitteverntiltak. Her passerer folk gjennom en temperaturmåler ved et handlestrøk i Beijing. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix
SMITTEVERNTILTAK: Kina har fortsatt strenge smitteverntiltak. Her passerer folk gjennom en temperaturmåler ved et handlestrøk i Beijing. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix Vis mer

For første gang siden 3. april er det meldt om coronasmitte i den kinesiske millionbyen Wuhan, der viruset først ble påvist.

Kinesiske helsemyndigheter opplyste søndag at det er registrert 14 nye smittetilfeller i hele Kina, deriblant ett i Wuhan, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Det er det høyeste antallet smittetilfeller på et døgn i Kina siden 28. april.

Advarte

Det var i byen Wuhan, med sine 11 millioner innbyggere, at viruset hadde sitt utspring mot slutten av 2019.

Etter utbruddet hadde Wuhan strenge regler for innbyggerne for å få bukt med viruset, og nedstengningen av millionbyen ble omtalt som historisk.

Mot slutten av mars kunne innbyggerne riktignok, etter rundt to måneder i såkalt lockdown, igjen gå på butikken eller ta seg en vandretur i gatene.

Likevel advarte Wang Zhongli, lederen for det kommunistiske partiet, befolkningen i Wuhan mot en ny smittebølge. Han oppfordret derfor innbyggerne som bor i Wuhan om å skjerpe sine smitterutiner og unngå å forlate hjemmet deres om det var mulig.

Oppjusterte dødstallene

I midten av april oppjusterte Wuhan dødstallene i regionen fra 2579 til 3869 personer. Det er en økning på hele 50 prosent.

Ifølge The Guardian oppga det statlige kinesiske nyhetsmediet CCTV at endringen kom av at man nå hadde regnet med pasienter som aldri rakk å komme til sykehus, dårlig rapportering, i tillegg til å samle sammen informasjon fra private sykehus, midlertidige sykehus og andre sykehus som behandlet pasienter.

UVANLIG: Indonesia har tatt et noe uvanlig grep for å få folk til å holde seg hjemme under coronapandemien. Video: CNN. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Det antas at virusutbruddet startet på et såkalt våtmarked i Wuhan, der det selges levende dyr fra boder.

Torsdag i forrige uke erklærte kinesiske myndigheter at det er lav risiko for smitte i alle landets regioner. Lørdag ble det bare meldt om ett nytt tilfelle i landet.

Elleve av tilfellene som ble rapportert inn søndag, er påvist i byen Shulan i Jilin-provinsen nordøst i landet. Provinsen grenser til Nord-Korea.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!