Første snøfall siden 1918

Tusener av argentinere i snøballkrig i Buenos Aires.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Tross alderen min er det første gang jeg har sett snø i Buenos Aires, sier Juana Benitez (82) til nyhetsbyrået AP.

I natt lekte 82-åringen snøkrig med barnebarna i gatene på den argentinske hovedstaden. En mann danset rundt i snøværet i bare shorts, mens barn skrapet snøen av bilene for å lage snøballer. Det var flere bilulykker på de ellers tørre veiene.

100 år

Regnvåt snø falt i Buenos Aires etter at iskald luft fra Antarktis traff et fuktig lavtrykksystem over Argentina, og la de vestlige og sentrale delene av landet under snø.

- Dette er et værfenomen som skjer hvert 100. år. Det er svært vanskelig å varsle, sier værmelderen Hector Ciappesoni til La Nacion.

Argentinas nasjonale værtjeneste sier det er første snøfall i Buenos Aires siden 22. juni 1918, selv om det flere ganger har vært sludd i hovedstaden.

Minusgrader

Snøen kommer etter at byen i mai hadde minusgrader og de laveste temperaturene som er målt på 40 år. 23 mennesker døde i kuldesjokket, og argentinske myndigheter frykter energikrise som følge av de lave temperaturene.

- Vi kan vente enda lavere målinger i morgen, noe som øker sjansen for at snøen vil bruke lengre tid på å smelte. sier sjefsmeteorolog Carlos Benitez til Bloomberg.

Vinteren på den sørlige halvkule førte også til snøfall i den sørafrikanske Johannesburg i forrige måned, det første snøfallet i byen på nesten 26 år.

SNØBALLKRIG: Barn og unge skrapet snø av biler for en sjelden snøballkrig.
SNØFALL: Den argentinske hovedstaden opplevde snøfall for første gang på over 80 år.