Første som er drept av politiskudd siden 2006

Politiet har så langt i år skutt over dobbelt så mange ganger som i fjor.

2006: I april 2006 ble en mann skutt og drept av politiet ved Skui i Bærum. Under aksjonen ble en politimann skutt i halsen. Hendelsen i 2006 er sist gang en person ble skutt og drept av politiet før aksjonen i Hedmark i dag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB SCANPIX
2006: I april 2006 ble en mann skutt og drept av politiet ved Skui i Bærum. Under aksjonen ble en politimann skutt i halsen. Hendelsen i 2006 er sist gang en person ble skutt og drept av politiet før aksjonen i Hedmark i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En sivil person er drept og en politimann er alvorlig skadd etter en skuddveksling i Ottestad i Stange kommune i Hedmark.

En patrulje fra politiet ble beskutt av en person da de ankom stedet.

Politiet besvarte skuddene, og personen ble bekreftet død.

Det er første gang siden 2006 en person har blitt drept som følge av politiskudd. Det viser politiets egne rapport om politiets trussel om bruk av skytevåpen eller bruk av skytevåpen mellom 2002 og 2014.

Sist gang en person falt i skuddveksling med politiet, var da en haglemann forskanset seg under en garasje på Skui i Bærum 22. april 2006. Før det ble en mann skutt og drept av politiet i Larvik i 2005.

Skutt fem ganger i år Ifølge statistikk fra NTB har politiet løsnet skudd ved fem anledninger så langt i år.

I løpet av de siste 13 åra har det bare blitt skutt flere ganger fra politiets side i løpet av et år. I 2010 avfyrte politiet skudd ved seks anledninger. I 2004 var dette tallet fem, mens politiet i fjor bare avfyrte ved to anledninger.

Sist gang politiet avfyrte skudd i 2015 før i dag, var fredag i forrige uke da Oslo-politiet skjøt en kvinne som skal ha forsøkt å knivstikke et barn. Kvinnen ble truffet i magen, og er utenfor livsfare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer