Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Første stikk til Napster

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Napster får fortsette virksomheten inntil videre, og første dag i ankehøringen med de mektige plateselskapene som motpart gikk i nettstedets favør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Plateselskapene vil at tjenesten skal stenges umiddelbart fram til det foreligger en rettskraftig dom, men dommerne delte ikke de mektige selskapenes syn. Under åpningen av ankehøringen virket alle tre dommerne tvertimot mer lydhøre for Napsters argumenter.

Ifølge Reuters var dommerne irritert over at Recording Industry Association of America, RIAA, ikke kunne legge fram nok informasjon, og ba de om å komme tilbake med en grundigere anklage enn det som i dag foreligger.

Ved flere anledninger under gårsdagens høring virket dommerne misfornøyd med de konservative plateselskapenes advokater og deres oppførsel.

Siden oppstarten av Napster har RIAA, gjort alt de kan for å stoppe nettstedet. Den iherdige jakten har gitt Napster all nødvendig reklame.

Ifølge CNN er det mye som tyder på at dommerne vil benytte anledningen til å få frem en prinsipiell avgjørelse i saken, men det er ikke ventet endelig dom på minst en måned.

Siden den forrige runden i retten har mange gjort seg opp en mening om Napster, ikke minst blant artistene. Metallica framstår som talsmenn for de mektige plateselskapene, mens Offspring støtter Napster. Pønkrockerne ville legge hele den kommende plata si ute på netten en måned før den var i handelen, men ble truet av plateselskapet sitt til å la være.

- Du kan ikke stoppe internett, og uansett om de stenger ned Napster, så vil andre nettsted tilby samme tjenester. Platebransjen kjører i 50, mens resten av verden går i 100. Jeg tror ikke selskapene eller vi artister vil tape noe på at platene er å finne på nettet. Jeg tror Napster og lignende nettsteder tvertimot er en god markedsføringskanal, sa Offspring-vokalist Dexter Holland da Dagbladet møtte ham i forrige uke.