Første stikk til Sampo

Sampo søker konsesjon for overtagelse av Storebrand, og forlenger tilbudsperioden til 10. august. 31,1 prosent av aksjonærene ga betinget aksept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sampo opplyser onsdag ettermiddag at aksjonærer som representerer 83,5 prosent av aksjene i Storebrand har gitt sin tilslutning til tilbudet fra Sampo. Kun 52,4 prosent av aksjonærene har gitt uforbehodlen tilslutning.

Vil ha konsesjon

- I tillegg har enkelte aksjonærer, inkludert Folketrygdfondet og Orkla med en samlet aksjepost på 31,1 prosent, godkjent tilbudet på visse betingelser. Disse betingelsene innebærer blant annet at Sampo må ha minst 90 prosent av aksjene i Storebrand eller mottar de nødvendige tillatelser fra norske myndigheter til å gjennomføre transaksjonen uten de nødvendige 90 prosent av aksjene i Storebrand innen 15. august 2001, skriver Sampo i en pressemelding.

Sampo har videre opplyst at tilbudsperioden er forlenget til 10. august, og at de allerede nå vil levere sin konsesjonssøknad til norske myndigheter.

Kredittilsynets leder Bjørn Skogstad Aamo uttaler til nyhetsbyråets Reuters onsdag ettermiddag at det 'skal mye til' for å avvike kravet om 90 prosent eierandel for konsesjon. Skogstad Aamo var ute allerede tidlig i 'kampen om Storebrand' med støtte til DnB-alternativet. Les mer her: Aamo støtter Aaser.

- Gledelig

Nyheten fra Sampo blir mottatt med tilfredshet i Storebrand

- Det er gledelig at et overveldende flertall av aksjonærmassen slutter opp om Sampos bud på Storebrand. En oppslutning på hele 83,5 prosent viser at aksjonærene deler de vurderinger våre ansatte, ledelsen og styret har gjort. Ser vi bort fra DnBs eierandel, er oppslutningen på 93 prosent, sier styreformann Leiv L. Nergaard i en kommentar.

Storebrands pressemelding knytter Sampos beslutning om å søke konsesjon til tilbakemeldingene fra Folketrygdfondet og Orkla.

- Den usikkerhet noen kan ha følt knyttet til gjennomførbarheten av en sammenslåing med Sampo er nå vesentlig redusert, noe som i seg selv kan stimulere flere til å akseptere. En slik forlengelse av tilbudsperioden gir også aksjonærer som av praktiske grunner så langt ikke har svart en mulighet til å sende sin aksept. I tillegg gir forlengelsen av fristen disse aksjonærene en ny anledning til å vurdere det industrielle og finansielle grunnlaget for et partnerskap med Sampo, sier Nergaard.

Snarlig avklaring

Administrerende direktør Idar Kreutzer understreker at både Sampo, If og Storebrand nå håper på en snarlig, positiv avklaring av situasjonen.

-Vi har sterk tro på den foreslåtte løsningen, og selskapenes totalt 16.000 ansatte er utålmodige etter å komme i gang. If vil forsterke posisjonen som det klart ledende skadeforsikringsselskapet i Norden, og sammen vil Sampo og Storebrand utgjøre en slagkraftig nordisk enhet, sier Kreutzer.

tormod.brenna@dagbladet.no