Første tank tømt

LILLESTRØM/OSLO (Dagbladet :på nettet): Brannmannskapene og de svenske ekspertene klarte i går kveld å slukke brannen i den ene tanken. Tømmingen av den andre tanken begynner lørdag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene av de to tankene som sto i brann på Lillestrøm stasjon, ble tømt like etter klokka 22 i kveld. Slukkingen av brannen skjedde uten større dramatikk.

Politiet håpet at den første tanken skulle være tom ved 19-tiden, men arbeidet ble forsinket. Beredskapen ved Lillestrøm stasjon er like stor, og eksplosjonsfaren anses fremdeles som betydelig.

Tre nye svenske eksperter kom i går kveld til Lillestrøm med nytt utstyr for å tømme den andre vognen der det såvidt har begynt å brenne. I denne vogna må ekspertene bore seg inn fordi ventilene er ødelagt.

Tømmingen er planlagt å begynne klokken 8. Ekspertene trenger en god natts søvn før de tar fatt på den siste oppgaven:

- Nå må mannskapene få litt hvile før de gyver løs på tømmingen av den siste tanken, sier politimester Jørgen Høidahl til Dagbladet i kveld.

Hele lørdag - og kanskje natt til søndag - vil bli brukt til å tømme den siste tanken.

- Vi er optimister nå, og håper at tømmingen ved kontrollert forbrenning av propanen i den andre vognen også skal være vellykket, sier politiinspektør Kari Torkelsen til Dagbladet :på nettet.

De svenske ekspertene skal etter planen bore tre hull til tapping av gass, og ett hull der det skal pumpes inn nitrogen for å opprettholde trykket i tanken.

Den kontrollerte avbrenningen av propangassen i den første vogna har pågikk i hele går kveld.

Politimester Jørgen Høidahl sier at sikkerhetssonen og evakueringen opprettholdes, og at ingen vil få flytte hjem før tidligst lørdag.

- Den andre vognen er mer nedkjølt enn den første, og vi vurderer tømmingen av denne som mindre farlig, sier Høidahl til Dagbladet :på nettet.

Politiet er forløpig usikre på hvor skadet den andre vogna er, men regner ikke med at det skal by på problemer.

- Det er ingen grunn til å tro at vogna har flere skader enn den sprekken der det har kommet en stikkflamme ut. Og det skal vi klare å holde i sjakk med vann, sier politistabssjef Øyvind Lauritsen til Dagbladet :på nettet.

FAKLER: Ekspertene fikk i går bedre kontroll over gassutslippene ved å lede gassen til to nye flammer