Første tilfelle av ebola påvist i USA

Innlagt på sykehus i Dallas.

FØRSTE EBOLA-TILFELLE:CDC-direktør Thomas Frieden informerte på en pressekonferanse i kveld om USAs første tilfelle av ebola. (AP Photo/Lauren Victoria Burke)
FØRSTE EBOLA-TILFELLE:CDC-direktør Thomas Frieden informerte på en pressekonferanse i kveld om USAs første tilfelle av ebola. (AP Photo/Lauren Victoria Burke)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske smittevernmyndigheter (CDC) bekrefter i kveld at en pasient som er innlagt på et sykehus i Dallas i Texas, er infisert av ebolaviruset, skriver en av CBS' lokalstasjoner

Det er første gang ebola har blitt oppdaget i USA, og trolig første gang noen har fått diagnosen utenfor Afrika, opplyser CDC-direktør Thomas Frieden, ifølge Washington Post.

Iføle CNBC har pasienten ha vært innlagt på sykehuset siden i går (mandag), og på bakgrunn av symptomene og reisehistorikken til pasienten, har det blitt utført en rekke tester for å kunne påvise det dødelige viruset.

Pasienten er en mann som ble smittet i Liberia og deretter reiste til Texas, opplyser en talsmann for smittevernmyndighetene. Pasienten, som opplyses å være en voksen mann, skal først ha vist symptomer flere dager etter han kom tilbake til USA.

Frieden forteller på en pressekonferanse at pasienten reiste fra Liberia 19. september og kom til USA 20. september. Det var først fire-fem dager etterpå han begynte å vise symptomer.

Alle prøvene viste at det var ebola, og Frieden forteller at prøvene er nøyaktige. Han påpeker også at de har hatt kontakt med alle som har vært i kontakt med mannen, og at disse personene vil overvåkes i 21 dager framover, og at de antageligvis vil bli isolert om de viser febersymptomer.

- Jeg er helt sikker på at vi klarer å kontrollere dette tilfellet av ebola. Det er helt klart at noen som har hatt kontakt med denne personen kan ha fått ebola, men jeg har ingen som helst tvil om at det vil stanses her, sier Freiden.

Frieden påpeker at man ikke kan være en smittefarlig med mindre sykdommen har brutt ut og man har symptomer.

Flere leger har uttalt seg på pressekoferansen, og påpeker at smitten bare kan spres via kroppsvæske, og at det foreløpig ikke er flere kjente tilfeller av ebola i landet.

Liberia er landet som er hardest rammet av ebola-epidemien, som så langt har krevd over 3000 menneskeliv i Vest-Afrika.

Amerikanske helsearbeidere som har blitt smittet av viruset, har tidligere kommet seg etter intensiv behandling i USA.

En person med symptomer som kan tyde på ebola, ble innlagt på sykehus i nærheten av hovedstaden Washington i helgen, men det er foreløpig uklart om denne personen er smittet av viruset, skriver NTB.