Første trikkedrap-avhør avbrutt

- Det var ikke fornuftig å fortsette, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter bare tre kvarter måtte politiet i dag avbryte avhøret av den siktede 40-åringen etter trikkedrapet i Oslo.

Samme dag som drapsofferet på trikk 17, Terje Mjåland, ble begravet fra Borgestad kirke utenfor Skien, forsøkte politiet i gjennomføre det første avhøret av den 40 år gamle mannen som er siktet for drapet.

- Husker ingenting

- Det var første gang han fikk lese den foreløpige siktelsen om at han skal ha drept en person. Han stusset veldig på det og sa «det kan ikke være meg, det må være en annen», sier 40-åringens advokat, Heidi Bache-Wiig til NRK.

Under avhøret skal mannen, ifølge forsvareren, videre ha sagt at han ikke kan huske noe fra trikken og han gjentok at det ikke kunne være ham som sto bak de grufulle gjerningene.

Får behandling

Avhøret av 40-åringen begynte klokken 15 i ettermiddag, men allerede etter 45 minutter innså politiets etterforskere at det ikke var noen vits å fortsette. Mannen er innlagt på Dikemark sykehus der han får psykiatrisk behandling, men avhøret ble foretatt på politistasjonen på Grønland i Oslo.

- Vi fant ut at det ikke var fornuftig å fortsette. Vi rakk aldri å snakke om selve hendelsen på trikken, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Neste uke

Abrahamsen antyder at det var mannens psykiske tilstand som tilsa at politiet ikke kunne fortsette med avhøret. Nå håper etterforskerne i stedet på en ny mulighet i neste uke. Uansett vil ikke etterforskningen av saken bli utsatt som en følge av de spesielle omstendighetene.

- Vi hadde regnet med at dette kunne skje. Vi arbeider fremdeles med vitneavhør og med å bygge opp en historikk rundt den siktede mannen, sier Abrahamsen.

(NTB)

- HUSKET INGENTING:</B> Den siktede 40-åringens advokat, Heidi Bache-Wiig, sier at hennes klient sier det ikke kunne være ham som sto bak de grufulle gjerningene.