STEMTE: Her er Bolivias president, Evo Morales, i Chapare-område på søndag, og viser frem sin stemmeseddel. på søndag stemte bolivianerne på hvem som skal bli nye dommere i Bolivia. Foto: REUTERS/Danilo Balderrama (BOLIVIA - Tags: ELECTIONS POLITICS)
STEMTE: Her er Bolivias president, Evo Morales, i Chapare-område på søndag, og viser frem sin stemmeseddel. på søndag stemte bolivianerne på hvem som skal bli nye dommere i Bolivia. Foto: REUTERS/Danilo Balderrama (BOLIVIA - Tags: ELECTIONS POLITICS)Vis mer

Første valgnederlag for Bolivias Morales

De fleste velgerne leverte ugyldige stemmer under søndagens valg av nye dommere i Bolivia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste velgerne leverte ugyldige stemmer da de søndag deltok i valg av nye dommere i Bolivia, viser en foreløpig opptelling. Det er første gangen president Evo Morales ikke vinner et valg.

Morales' grunnplan av indianere ser ut til å ha tilføyd ham et nederlag på grunn av harme over en ny vei gjennom Amazonas og hardhendte politioperasjoner mot dem som protesterer mot veien.

Nederlag Dersom det endelige resultatet følger samme spor, er det første gang Morales lider nederlag i et valg siden han ble valgt til president for seks år siden.

Ifølge målingen er mellom 46 og 48 prosent av stemmene ugyldige, mens 38 prosent er gyldige og de resterende stemmene blanke.

Stemme blankt Det var den politiske høyresiden som oppfordret velgerne til å stemme blankt i det første valget av landets øverste dommere.

Valget av dommere er en av mange reformer Morales har iverksatt for å øke indianerbefolkningens innflytelse.

NTB