FØRSTE ZIKA-DØDSFALL: Medisinsk direktør Dagmar Vitek (t.v.) og direktør Gary Edvards ved Salt Lake County Health Department informerer om det som trolig er det første zika-dødsfallet i USA. Foto: AP Photo/Rick Bowmer
FØRSTE ZIKA-DØDSFALL: Medisinsk direktør Dagmar Vitek (t.v.) og direktør Gary Edvards ved Salt Lake County Health Department informerer om det som trolig er det første zika-dødsfallet i USA. Foto: AP Photo/Rick BowmerVis mer

Første zika-dødsfall i USA

En person fra den amerikanske delstaten Utah kan være den første som har dødd av zikaviruset i USA, ifølge helsemyndighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Offeret er en eldre person som også hadde annen sykdom, ifølge Senteret for sykdomskontroll og forebygging (CDC). Personen døde i slutten av juni, etter å ha reist til et land hvor zikaviruset er aktivt.

– Selv om personen testet positivt for zikaviruset, er årsaken til dødsfallet ikke fastslått. Og det kan være at det ikke er mulig å avgjøre hvordan zikaviruset bidro til dødsfallet, heter det i en uttalelse fra helsedepartementet. Identiteten til personen kommer ikke til å bli offentliggjort, og heller ikke hvor personen reiste.

I april meldte CDC at en mann i 70-årene døde av zikavirus på Puerto Rico, som tilhører USA. Amerikanske helsemyndigheter meldte tidligere denne uken at så mange som 50 gravide kvinner smittes av zikaviruset daglig på Puerto Rico. Gravide er spesielt utsatt, fordi viruset kan føre til nevrologisk fosterskade som gjør at barn blir født med liten hodeskalle og underutviklet hjerne. (NTB)