Forsteder i Sydney i brann

Brannmenn jobber nå for å redde hjemmene til flere tusen mennesker i Sydneys forsteder. 300 hus nær Sydneys sentrale forretningsstrøk skal være reddet. 15000 brannmenn jobber nå for å stoppe brannene som startet julaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kraftige branner herjer nå i de skogkledde åsene i forstedene nord for Sydney. Sakte med sikkert har brannene omringet byen etter at et utall branner startet julaften.

Den australske avisa The Age melder at 250 brannmenn og 49 biler jobber med å forsøke å stanse flammene i forstedene Pennant Hills, South Turramurra og North Epping nordvest i Sydney.

Natt til i dag lokal tid skal de ha klart å hindre brannen i å nå 300 hus som ligger bare 15 kilometer fra Sydneys sentrale forretningsstrøk. Vendingen kom da de fikk satt inn et helikopter som bombarderte brannene med vann.

Men også sør for hovedstaden Canberra er det branner, selv om forholdene ikke er like kritiske der som det er i Sydney.

Svenske Aftonbladet melder at vinder på opp mot 80 kilometer i timen, blåser mot Sydney og fører til at brannene kan true de sentrale delene av byen med fire millioner innbyggere.

Røyken ligger nå tungt i store deler av byen, og Sydneys berø mte operahus har vært inntullet i røyk i flere dager allerede.

Totalt er over 9000 mennesker blitt evakuert på grunn av brannene i Australia i romjula, og 15000 brannmenn jobber på spreng.

Flere titalls hjem er ødelagte i de over 100 småbrannene.

HJEMMET REDDET: De var heldige, innbyggerne i MacQuarie Park. Brannen ble stoppet bare meter fra en husrekke i natt.
<B>DESPERAT FORSØK: De tømmer bassenget på vegitasjonen inntil huset i et siste forsøk på å hindre brannen i å nå hjemmet i Sydneys forstad West Pymble.
DROPPER VANN: Helikopteret slipper vannbomber over brannene som herjer der nordlige forstedene til Sydney.
<B>150 HUS ØDELAGT: Hittil har brannene ødelagt 150 hus i Australia, og tapene skal ha kommet opp i 300 millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer