I NOMINASJONSSTRID: Tidligere AUF-leder, nå politisk rådgiver i Arbeidsdepartementet, Martin Henriksen. Foto: Håkon Eikesdal.
I NOMINASJONSSTRID: Tidligere AUF-leder, nå politisk rådgiver i Arbeidsdepartementet, Martin Henriksen. Foto: Håkon Eikesdal.Vis mer

Førsteplassen kan ryke

Roger Ingebrigtsens lokallag vil sette Tove Karoline Knutsen på førsteplass for å hindre at Martin Henriksen topper lista i Troms Ap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge NRK får Tromsø Arbeiderparti følge av tre lokallag i ønsket om å toppe lista med Knutsen som i dag sitter på Stortinget.

Daværende statssekretær Roger Ingebrigtsen publiserte på Facebook 30. november at han for åtte år siden innledet et upassende seksuelt forhold med en 17 år gammel jente. Dette skjedde to dager før tvekampen mellom Ingebrigtsen og Henriksen om topplassen i Troms skulle avgjøres på et nominasjonsmøte.

Diskusjonene har etter det gått høyt i Troms Ap, som forventes å ha to sikre stortingsplasser til valget. Den tidligere AUF-lederen Martin Henriksen er hjemmehørende i Harstad.

Lederen i Harstad Ap, Kjetil Bjørklund, signaliserer overfor NRK at det er greit at en kvinne settes på topp så lenge Henriksen står på en av de to første plassene.

Nominasjonsmøtet er utsatt til 11. januar. (NRK).