- Forsto at han framsto mer som tegneseriefigur enn ridder

Psykolog Eirik Johannesen mener Breivik lyver for å framstå som mindre mislykket.

- TEGNESERIEFIGUR: - Breivik forsto at han framsto mer som en tegneseriefigur enn den ridderfiguren han selv ønsket å framstå som, fortalte psykologspesialist ved Bærum sykehus, Eirik Johannesen, som er blant dem som har hatt tilsyn med Breivik i Ila fengsel. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
- TEGNESERIEFIGUR: - Breivik forsto at han framsto mer som en tegneseriefigur enn den ridderfiguren han selv ønsket å framstå som, fortalte psykologspesialist ved Bærum sykehus, Eirik Johannesen, som er blant dem som har hatt tilsyn med Breivik i Ila fengsel. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Breivik forsto at han framsto mer som en tegneseriefigur enn den ridderfiguren han selv ønsket å framstå som, fortalte psykologspesialist ved Bærum sykehus, Eirik Johannesen, som er blant dem som hadde tilsyn med Breivik i Ila fengsel.

Johannesen mener Breivik ikke er psykotisk, og han er heller ikke enig i at Breivik skal ha Aspergers og Tourettes. Han mener siktede ikke trenger medisiner, men at han lider av narsissistisk personlighetsforstyrrelse og dyssosial lidelse.

- Komisk - Har dere lagt merke til at han har en uklar identitetsopplevelse, spurte Breiviks advokat Geir Lippestad.

- Det mener vi han har, men ikke i psykotisk forstand. Han har skapt seg en identitet som han prøver vise verden. Det passer ikke til hans naturlige uttrykk, og det virker som han har moderert seg etter hvert da det ikke virket slik han hadde trodd, sier Johannesen, som blant annet viser til at Breivik har forstått at uniformen kan ha virket «komisk» på sine meningsfeller.  Har møtt Breivik ukentlig Johannesen hadde sitt første møte med Breivik den 23. desember 2011.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer