Bhatti med homohat på Facebook

- Forsto ikke hva Bhatti mente

Det var på Moshan Rajas Facebook-innlegg at islamisten Arfan Bhatti kom med homohat. - Jeg ville ikke sensurere diskusjonen, sier han.

UENIG: Moshan Raja mener at folk kan feire kjærligheten uten å seksualisere det når barn er til stede. Her avbildet da han mottok prisen for årets Osloborger. Foto: Monica Strømdahl / Aftenposten / NTB
UENIG: Moshan Raja mener at folk kan feire kjærligheten uten å seksualisere det når barn er til stede. Her avbildet da han mottok prisen for årets Osloborger. Foto: Monica Strømdahl / Aftenposten / NTB Vis mer
Publisert

43 år gamle Zaniar Matapour er siktet for drap, drapsforsøk og terror etter å ha skutt rundt seg i Rosenkrantz' gate i Oslo natt til lørdag.

Lørdag skrev flere medier, blant annet VG, at Matapour ble kalt inn til bekymringssamtale etter at han ble stoppet i en bil sammen med islamisten Arfan Bhatti i forbindelse med en SIAN-demonstrasjon på Stovner i april.

MASSESKYTING: Slik var hendelsesforløpet under masseskytingen ved London Pub i Oslo sentrum natt til lørdag 25. juni 2022. Reporter: Vegard Krüger / Christina H. Korneliussen / Dagbladet TV Vis mer

Bhatti er verken pågrepet eller siktet i forbindelse med denne saken.

Allerede lørdag kom det fram at Bhatti hadde publisert homohat på sin Facebook-side. Han har lagt ut et bilde av et brennende regnbueflagg, og en tekst som oppfordrer til drap på homofile.

Oppfordret til diskusjon

I en tråd på Facebook-siden til Moshan Raja, har Bhatti kommet med ytterligere karakteristikker av homofile.

Raja er en lokal ildsjel på Oslo øst og ble kåret til Årets Osloborger i 2015.

Det var 10. juni at Raja la ut et innlegg med spørsmål om Pride, og om det er «greit for barn at de ser menn som kler seg som dyr og går på kne med halsbånd rundt halsen».

Han understreket også at «alle skal få lov til å elske dem de vil, og det skal vi selvfølgelig respektere». I den samme tråden har Raja oppfordret til at det er saken som skal diskuteres.

Bhatti har kommentert kommentarer, som «en sykdom» og «udyr på to ben».

Bhatti fikk motstand i kommentarfeltet, der noen blant annet skriver at «udyret er deg». Han svarer da:

«Et blås, slikt blåst i hue og munn, og svisj er blåst vekk!».

FÅR MOTSTAND: Denne kommentaren er blant det Bhatti har skrevet i Facebook-innlegget til Raja. Foto: Skjermdump
FÅR MOTSTAND: Denne kommentaren er blant det Bhatti har skrevet i Facebook-innlegget til Raja. Foto: Skjermdump Vis mer

Forsto ikke

Dagbladet har snakket med Moshan Raja, som sier at han selv ikke forsto hva Bhatti mente med kommentaren.

- Jeg reagerte på et par andre kommentarer også, og skrev at folk måtte holde diskusjonen saklig, sier Raja.

Raja forteller at han ikke ønsket å slette kommentarer for å ikke sensurere diskusjonen. Han lot kommentaren være, fordi han selv ikke forsto hva Bhatti mente med det han skrev, ifølge han selv.

- Jeg tenkte ikke noe mer over kommentaren hans, men jeg så at det var noen som svarte og var i diskusjon med han, sier Raja.

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Bhatti for å spørre hva han mente med disse kommentarene, uten å få svar. I ettertid har Bhattis Facebook-profil blitt fjernet av Facebook.

- Fælt og ekkelt

Raja understreker at han er for fellesskap og mangfold, og mener at alle skal respekteres uansett legning. Samtidig mener han at det må være rom for åpen diskusjon.

- Jeg syns at bildene av voksne menn med kjetting i munn er fælt og ekkelt, sier han.

Raja begrunner synspunktet med at det også er barn til stede under et Pride-arrangement.

- Jeg må få lov til å synes at det er ukomfortabelt, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer