Forstørrer bryst og penis med likdeler

Stadig flere skjønnhetskirurger bruker vev fra døde mennesker til å forstørre bryster, lepper og peniser på forfengelige kvinner og menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har jeg overhodet ingen etiske eller moralske skrupler ved. Hvis folk har solgt sin kropp til det formålet, er det OK for meg. Jeg har brukt vev fra tre lik til å forstørre peniser, sier skjønnhetskirurgen Per Gunnar Opitz i København til den danske avisa BT.

Den danske legen har kjøpt likvevet fra det amerikanske firmaet LifeCell, og har hatt utgifter på 25 000 kroner for hver operasjon.

- Et enkelt lik kan gi produkter til en verdi av én million kroner, sier professor Arthur Caplan ved universitetet i Pennsylvania til BT.

Han er svært kritisk til handelen med døde kropper, og mener at folk som donerer sin kropp til medisinsk forskning ikke har noen anelse om at vev brukes til å fremstille produkter som koster like mye pr. gram som diamanter.

Fordelen for pasientene som vil ha forstørret bryster, lepper eller penis er at man unngår arr på egen kropp fordi man slipper å hente eget vev. Danske pasienter betaler for tida om lag det dobbelte av det normale for operasjoner som inkluderer likvev.