Forsvant da Sæle dro fram øksa

BODØ (Dagbladet): Da tiltalte Jørn-Are Andersen Sæle dro fram øksa, forsvant en av Linn Charlotts klasse-venninner for å varsle om hendelsen sammen med en av de andre festdeltagerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elisabeth Olsen Alkanger (17) fra Ørnes satt på gulvet for å skifte CD-plate da Sæle kom uventet inn i leiligheten på Halsa Gjestegård.

- Jeg hadde reist meg og skulle til å sette meg da Jørn-Are kom inn. Jeg hørte en borrelås-ting, og så at han tok fram ei øks. Jeg trodde først det var bare tull. Da jeg forsto at det var alvor, forsvant jeg ut sammen med en av de andre, fortalte den 17 år gamle jenta i retten.

Varslet eieren

Jenta og gutten hun forsvant ut sammen med dro til Inger Torrisen, eieren av gjestegården, for å varsle om det som hadde skjedd. Like etter at de to forsvant fra gjestegården skal Sæle ha drept Linn Charlott.

Mens jenta fortsatt var i stua, oppfattet hun Sæle som sint og aggressiv.

- Han virket sint i stemmen og kroppsspråket, og pustet slik som sinte mennesker gjør, forklarte vitnet.

Blåmerker

Den 17 år gamle jenta gikk i samme klasse som Linn på Meløy videregående skole på Ørnes. Etter en helg tidligere på høsten så hun blå merker på halsen til Linn.

- Jeg spurte hva det var, men hun ville ikke si det, forklarte 17-åringen.

Linn hadde fortalt henne at Jørn-Are var hennes kjæreste, og at hun hadde fått et dyrt armbånd i gave fra ham. Ellers kjente 17-åringen lite til den nå drapstiltalte 28-åringen.