<strong> JOBBER VIDERE:</strong>  Viktors Mirosnicenko og kolleger fra SB Entreprenør er i gang med et nytt byggeprosjekt i Hausmannsgate i Oslo sentrum på tross av problemer som har oppstått etter at en av de to firmaeierne er etterlyst av politi internasjonalt og siktet for bortføring av to døtre. FOTO: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET.
JOBBER VIDERE: Viktors Mirosnicenko og kolleger fra SB Entreprenør er i gang med et nytt byggeprosjekt i Hausmannsgate i Oslo sentrum på tross av problemer som har oppstått etter at en av de to firmaeierne er etterlyst av politi internasjonalt og siktet for bortføring av to døtre. FOTO: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET. Vis mer

Forsvant fra 60 ansatte i entreprenørselskap

Medeier må finne ny løsning etter barnebortføringen i Kongsvinger. Advokat bekrefter: etterlyst far og døtrene er i Russland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mannen som er siktet for medvirkning til barnebortføringen på Kongsvinger 10. juni, skal rett tilbake på jobb for entreprenørselskapet SB Entreprenør etter at han ble løslatt fra varetekstfengsel onsdag.

Selskapets daglige leder Isa Magomadov (34) regner derimot ikke med at kollega og deleier, den etterlyste og bortføringssiktede Mansur Mahashev (43), dukker opp med det første.

Mahashevs advokat John Chr. Elden bekrefter overfor Dagbladet fredag at hans klient og de to døtrene er i Russland.

De to eier 50 prosent hver av aksjene i selskapet med over 60 ansatte, og det har skapt problemer for daglig leder at medeieren har forsvunnet.

Ikke kontakt
- Magomadov har ikke hatt kontakt med kollegaen siden han forsvant, og min klient synes at situasjonen er beklagelig. Han har samarbeidet med politiet i alle spørsmål, og må etterhvert finne en juridisk løsning på eierforholdene i selskapet, sier Magomadovs talsmann, advokat Lars Erikssen, til Dagbladet.

Slik svarer den ettersøkte Mansur Mahasehvs advokat John Chr. Elden på Dagbladets spørsmål om hvordan hans klient har tenkt å ivareta sine økonomiske interesser i Norge:

- Hans fokus for tiden er på barnas beste og ikke økonomiske verdier.

Også bilen til Magomadovs og Mahashevs kollega i 30-årene ble sett på åstedet. Den ble stanset på Romerike kveld etter barnebortføringen - med eieren ved rattet. Han har sittet to uker i varetekt.

- Lånte bort bilen
Siktelsen for medvirkning til frihetsberøvelse er opprettholdt, men politiet mener det ikke lenger er fare for at han kan forspille bevis. Derfor ble han sluppet fri.

- Han har bedyret overfor sjefen i firmaet at bilen var lånt bort, og at han ikke har noe å gjøre med bortføringen av de to jentene, sier advokat Erikssen.

Hans klient Isa Magomadov sier han har hatt problemer med enkelte kunder etter mediaoverskrifter om at firmaets kontorlokaler i Konows gate i Oslo var tømt dagen etter bortføringen.

Forsvant med firmabil
- Som han forklarte da, har dette ingenting med barnebortføringssaken å gjøre. I likhet med flere andre leietakere, fikk SB Entreprenør leiekontrakten oppsagt fra 1. juni fordi bygget skal pusses opp.

- Nå er SB Entreprenør etablert i nye kontorlokaler i Rælingen, og den gjenværende eieren jobber hardt for at virksomheten skal fortsette som før, sier daglig leder Isa Magomadovs advokat Lars Erikssen til Dagbladet.

En bil som er registrert på firmaet, er etterlyst i forbindelse med at Mahashevs to døtre ble bortført fra fosterforeldrene da de gikk av skolebussen.

Politiet har ikke fått noen sikre tips tips om verken den ettersøkte faren, de to jentene eller firmabilen etter observasjonene på åstedet midt mellom Austmarka barne- og ungdomsskole og Kongsvinger sentrum.

<strong> OVER 60 ANSATTE:</strong>  Den etterlyste og siktede Mansur Mahashev eier 50 prosent av et norskregistrert entreprenørselskap med over 60 ansatte i Oslo-området. Foto: Politiet.
OVER 60 ANSATTE: Den etterlyste og siktede Mansur Mahashev eier 50 prosent av et norskregistrert entreprenørselskap med over 60 ansatte i Oslo-området. Foto: Politiet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer