USA:

Forsvant i 1996 - mann tatt

Skal ha blitt sett sammen med den savnede Kristin (19) kvelden hun forsvant.

MYSTERIUM: FBI har løslatt dette udaterte bildet av studenten Kristin Smart som forsvant i 1996, 19 år gammel. Foto: FBI via AP / NTB
MYSTERIUM: FBI har løslatt dette udaterte bildet av studenten Kristin Smart som forsvant i 1996, 19 år gammel. Foto: FBI via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble en 44 år gammel mann pågrepet, 25 år etter at den da 19 år gamle collegestudenten Kristin Smart, forsvant fra California Polytechnic State University i byen San Luis Obispo mellom San Francisco og Los Angeles i 1996.

De to ble sett sammen etter en fest, samme kveld som kvinnen forsvant.

Det skriver nyhetsbyrået AP.

Mannen skal ha blitt sett sammen med kvinnen den samme kvelden.

Pågripelsen skjedde etter at den pågrepne mannens far ble satt i varetekt i forbindelse med en annen hendelse. 44-åringen er nå mistenkt for drap på den da 19 år gamle kvinnen.

Ekstremt følelsesmessig dag

Nyheten kommer omtrent en måned etter at den yngste av de to medlemmene i familien ble utpekt som hovedmistenkt i forsvinningssaken.

Krimteknikere skal ha søkt i farens hjem både med likhunder og bakkegjennomtrengende radarer, men Smart er ennå ikke funnet.

UNDERSØKELSER: Lokalt politi gjennomfører fortsatt undersøkelser på tomta til den pågrepne mannens far. Foto: Daniel Dreifuss / AP Photo / NTB
UNDERSØKELSER: Lokalt politi gjennomfører fortsatt undersøkelser på tomta til den pågrepne mannens far. Foto: Daniel Dreifuss / AP Photo / NTB Vis mer

Familien til den forsvunne 19-åringen har foreløpig ikke kommentert pågripelsen direkte, men sier gjennom sin talsmann at pågripelsen har ført til en ekstremt følelsesmessig dag.

Pågrepet tidligere

44-åringen har også tidligere vært knyttet til forsvinningen, men har valgt å forholde seg taus, fram til en potensiell rettssak.

Han ble seinest pågrepet i februar, i forbindelse med en våpensiktelse, men ble løslatt mot kausjon.

Selv om Smart ennå ikke er funnet, ble hun erklært død i 2002, seks år etter at hun forsvant.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer