Florida:

Forsvant i dopause - kirurg drapssiktet

Advokaten Steven Cozzi forsvant sporløst under en dopause tidligere i mars. Nå er en plastikkirurg siktet for å ha drept ham.

SPORLØST BORTE: Advokat Steven Cozzi forsvant spørløst under et dobesøk. Politiet mener han er drept. Foto: Jake Blanchard Law
SPORLØST BORTE: Advokat Steven Cozzi forsvant spørløst under et dobesøk. Politiet mener han er drept. Foto: Jake Blanchard Law Vis mer
Publisert

Politiet i byen Largo bekreftet søndag å ha pågrepet en 44 år gammel mann i forbindelse med forsvinningssaken.

Det hele startet 21. mars, da Cozzi ble meldt savnet. Advokaten forsvant sporløst fra advokatkontoret, og la igjen både lommebok, bilnøkler og mobiltelefon. Han etterlot seg også bilen sin, og han ble aldri sett forlate kontorbygningen, opplyser politiet.

Sterk lukt og blod

Til den lokale TV-stasjonen WFLA forteller advokatfirmaets daglige leder at han meldte Cozzi savnet da han aldri kom tilbake fra en dopause, skriver Newsweek.

Da politiet gjennomsøkte herretoalettene, oppdaget de en sterk kjemisk lukt, samt noen små dråper med blod.

- Påfølgende kriminaltekniske undersøkelser avdekket større mengder med blod på det samme toalettet, skriver politiet i en uttalelse.

PÅ ROADTRIP: Christian Brückner er mistenkt i Madeleine McCann-saken. Disse opptakene skal vise tyskeren uker før den britiske jenta forsvant. Video: Privat Vis mer

Pågrepet

De startet søk etter en mistenkelig person og en bil som var sett ved kontorbygningen på samme tid som Cozzi skal ha vært til stede.

Dette ledet etterforskningen til å gjennomføre en ransaking hjemme hos den 44-år gamle plastikkirurgen. På stedet ble det gjort funn som videre ledet politiet til å pågripe ham, skriver de.

Den 44 år gamle mannen er nå i politiets varetekt i fengselet i Pinellas County, og er siktet for forsettlig drap, opplyser politiet.

- Steven Cozzis lik har ikke blitt funnet på dette tidspunktet, skriver politiet videre.

Til tross for at Cozzi ikke er blitt funnet, mener imidlertid politiet å ha bevis for at han er drept, og at det er den 44 år gamle mannen som står bak, skriver Newsweek.

I søksmål

Ifølge nyhetsbyrået AP hadde den 44 år gamle plastikkirurgen, som går under navnet «Dr. K», for fire år siden gått til søksmål mot sin tidligere arbeidsgiver, Laufer Institute of Plastic Surgery.

Saken er fortsatt pågående, og firmaet hvor advokaten jobbet var hyret inn for å representere den tidligere arbeidsgiveren, skriver nyhetsbyrået.

I søksmålet heter det at «Dr. K» i 2016 ble ansatt ved Laufer Institute of Plastic Surgery, hvor han hovedsakelig jobbet med rekonstruksjon av bryster.

Ifølge kirurgen skal imidlertid en kvinne ved instituttet, som håndterte fakturering til forsikringsselskapene, ikke ha gjort jobben sin skikkelig, og også løyet til pasientene. Dette skal ha kostet ham titusenvis av dollar, og også resultert i at han fikk negativ omtale på Internett, skriver AP.

- Dr. Ks lovende karriere har blitt ødelagt. Selv om ingenting var hans feil, har karrieren hans blitt satt på spill og hans rykte svært skadd, heter det i søksmålet, ifølge AP.

I en uttalelse skriver politiet at drapsetterforskningen fortsatt er pågående, og at de forventer å kunne komme tilbake med ytterligere informasjon i saken på et seinere tidspunkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer