Småbarnsmor savnet i Mexico

Forsvant i ferieparadis - familien tar grep

Tahnee Louise Shanks' familie har bedt om privat hjelp.

FORSVANT I MAI: Tahnee Louise Shanks er som sunket i jorden. Her avbildet sammen med dattera (2), som ble funnet alene. Foto: GoFundMe
FORSVANT I MAI: Tahnee Louise Shanks er som sunket i jorden. Her avbildet sammen med dattera (2), som ble funnet alene. Foto: GoFundMe Vis mer
Publisert

I starten av mai ble ei to år gamle jente funnet barbeint og alene utenfor en kirke i den meksikanske kystbyen Cancún.

Kort tid seinere ble mora Tahnee Louise Shanks (32) meldt savnet.

32-åringen ble sist sett mandag 2. mai, og det vites fortsatt ikke hvordan hun ble separert fra den to år gamle dattera.

Mistenker narkokartell

Shanks er opprinnelig fra Australia, men flyttet til Mexico i en alder av 18 år i 2007, hvor hun også møtte toåringens far - Jorge Aguirre Estudillo.

Familien på tre, som er bosatt i byen Merida på Yucatán-halvøya, hadde bestilt hotellrom i Cancún da Shanks og barnefaren sporløst forsvant.

FERIEPARADIS: Tahnee Shanks forsvant fra det verdenskjente turistmålet Cancún i Mexico. Foto: Shutterstock
FERIEPARADIS: Tahnee Shanks forsvant fra det verdenskjente turistmålet Cancún i Mexico. Foto: Shutterstock Vis mer

Riksadvokat for den meksikanske staten Quintana Roo, Oscar Montes de Oca Rosales, ble i slutten av mai intervjuet i den australske versjonen av det amerikanske TV-programmet «60 minutes».

Ifølge den australske avisa The Canberra Times sa Montes de Oca Rosales at paret kan ha vært en målskive for narkokarteller, eller at det hele dreier seg om vold i hjemmet.

- Det kan ha vært en hevn fra de kriminelle gjengene han var involvert i, sa riksadvokaten.

Han tror også muligheten er stor for at Jorge Aguirre Estudillo er medlem av et narkokartell.

Leid inn privatetterforsker

Nå har familien imidlertid sett seg lei av det meksikanske politiet, og mener de har sinket etterforskningen.

Ifølge ABC News har de nå bestemt seg for å hyre en privatetterforsker.

Daniel Shanks, broren til Tahnee, sier at de også har sendt inn en klage til menneskerettighetskommisjonen i Australia, etter at meksikanske myndigheter brukte tre uker på å sende over saksmappene.

- De er ikke imøtekommende. De forteller oss ingenting. Jeg har måttet gå gjennom den australske ambassaden, som igjen har måttet kontakte meksikanske myndigheter, for å i det hele tatt få svar på hvor de står i etterforskningen.

I løpet av de siste to åra har antallet registrerte forsvinninger i Mexico hatt en drastisk økning. Ifølge Amnesty International har landet offisielt mer enn 97 000 savnede personer.

- Tahnee er bare nok en savnet person. Når alt kommer til alt betyr det egentlig ikke så mye for noen der borte, sier Daniel til ABC News.

TRYGG: Tahnee Shanks datter (2) sammen med bestemora og onkelen Daniel Shanks. Foto: GoFundMe
TRYGG: Tahnee Shanks datter (2) sammen med bestemora og onkelen Daniel Shanks. Foto: GoFundMe Vis mer

- Vi har ikke engang startet sorgprosessen ennå, fordi vi håper vi ikke trenger å måtte dra dit. Likevel er det nesten uunngåelig på dette stadiet, mener han.

- Noe som ikke stemte

Daniel har tidligere fortalt at søstera forsøkte å få toåringen hjem til Australia. Barnet har, i likhet med mora, meksikansk statsborgerskap.

I mai sa han til ABC News at Estudillo hadde gått med på å signere papirene, men at paret sto midt i en alvorlig krangel.

SAVNET: Myndighetene leter etter 32 år gamle Tahnee Louise Shanks. Foto: Statsadvokatkontoret i Yucatan
SAVNET: Myndighetene leter etter 32 år gamle Tahnee Louise Shanks. Foto: Statsadvokatkontoret i Yucatan Vis mer

Den siste meldingen fra Shanks ble sendt søndag 1. mai. Hun skrev til Daniel på Messenger og opplyste om at hun befant seg i en liten fiskelandsby med dårlig dekning.

- Det var noe som ikke stemte, forklarte broren den gang.

En familievenn opprettet en kronerulling på nettstedet GoFundMe for å samle inn penger slik at familien skal ha råd til å lete etter Tahnee Shanks på egen hånd.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer