Krim fra virkeligheten:

Forsvant i ferieparadis: Utlovet milliondusør

Simone Strobel (25) ble funnet død etter en bytur. Nå kan mysteriet endelig bli løst.

FORSVANT: Drapet på den tyske backpackerturisten Simone Strobel har vært uoppklart siden 2005. Foto: AP/New South Wales-politiet
FORSVANT: Drapet på den tyske backpackerturisten Simone Strobel har vært uoppklart siden 2005. Foto: AP/New South Wales-politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den mystiske forsvinningen av den tyske backpackerturisten Simone Strobel (25) har vært uoppklart i nærmere 20 år.

Hun skal sist ha blitt observert i nærheten av en park like sør for ferieparadiset Gold Coast i Australia i februar 2005.

Ifølge den australske TV-kanalen 9News hadde hun vært ute på byen denne kvelden med venner og hennes daværende kjæreste.

Gjemt under palmeblader

Seks dager seinere ble den nakne kroppen hennes funnet gjemt under palmeblader på en bocciabane. Dette var under 100 meter fra der hun sist ble sett, melder The Guardian.

Kriminaltekniske undersøkelser skal seinere ha avslørt at dødsfallet skyldtes kvelning med ei pute eller plastpose.

Politiet har stått igjen med flere spørsmål enn svar rundt forsvinningen.

De har lenge hatt en mistanke mot en person i Simones omgangskrets, men har ikke hatt tilstrekkelig med bevis til å pågripe ham. I 2007 ble det slått fast at politiet ikke hadde sterke nok bevis til en siktelse.

SKUMMEL FERD: Den lille jenta tok seg en tur ut langs kanten av bygget mens moren skal ha stått i dusjen. Video: I Love Tenerife. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Ifølge The Guardian har politiet gjentatte ganger forsøkt å snakke med denne personen, men han har ikke latt seg avhøre.

Milliondusør

Etterforskningen skal ha pågått jevnt og trutt siden 25-åringen forsvant for 17 år siden. Politiet i New South Wales opprettet en spesialgruppe som skulle fokusere spesielt på etterforskningen av saken.

Den australske tabloidavisa The Advertiser skriver at myndighetene har utlovet en dusør på én million australske dollar til de som kommer med verdifull informasjon til å oppklare saken.

I dag tilsvarer det i underkant av 7 milloner norske kroner.

I 2014 gjorde tyske myndigheter det samme. De utlovet 10 000 euro i dusør, noe som tilsvarer 100 000 kroner etter dagens kurs.

Pågrepet

Det var først tirsdag 26. juli 2022 at den mistenkte mannen ble pågrepet for drapet av Strobel.

Dette ble gjort i hans eget hjem på vestkysten av Australia, med bistand fra New South Wales-politiet.

Han skulle etter planene utleveres til Brisbane-området onsdag, før første rettsmøte venter torsdag.

Politiet har ikke spesifisert hva slags status han har i saken, men har sagt at dette vil komme fortløpende. Det er uklart hva som kan ha endret seg siden 2007, da de ikke hadde nok bevis til å arrestere mannen.

- Etterforskere fortsetter arbeidet med å finne ut av hva som har skjedd, blant annet i samarbeid med internasjonale motparter, sier politiet i en pressemelding.

Mannens advokat, Tony Elliot, er kritisk til pågripelsen.

Ifølge 9News påpeker han at mannen har et rent rulleblad, og at han var ukjent med politiets planer om å arrestere ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer