Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Forsvant på seks minutter

STAVANGER (Dagbladet): Klokka 02.04 ble Tina Jørgensen sett av en drosjesjåfør som kjørte ned mot hjemstedet hennes. Da han kjørte samme vei opp igjen seks minutter seinere, var Tina borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- På dette tidspunktet var vår klient beviselig i sentrum, sier advokatene Atle Helljesen og Frode Folkestad.

Forsvarerne til den drapssiktede 23-åringen mener at politiet har gitt en så ensidig framstilling av saken, at de i går valgte å gå ut med opplysninger som strengt tatt er taushetsbelagt.

- Nå bryter vi tausheten. Vi er ikke særlig glade for å gjøre det, og vi innser at dette ligger i grenseland juridisk sett, ettersom fengslingsmøtene har gått bak lukkede dører, sier Helljesen.

- Men for ham som sitter i fengsel blir det for tungt at politiet stadig sier at saken mot ham er styrket og at han lyver. Politiet skaper et feilaktig inntrykk og stigmatiserer vår klient. De har ikke en så sterk sak som de sier, legger den siktedes advokat til.

Flere menn

Advokatene hevder at politiet bare presenterer de fakta som taler mot deres klient, og holder resten skjult for offentligheten. Blant annet har politiet fortalt om at Tina ble sett ved åstedet ca. klokka 02.10, men ikke gitt flere detaljer omkring observasjonen. Nå forteller advokatene at det dreier seg om en sjåfør, som både så Tina Jørgensen, en BMW og flere andre menn i området da han kjørte forbi.

Observasjonen skal ha blitt gjort 02.04, nøyaktig samme tidspunkt som siktede ble filmet av et videokamera på Smuget gatekjøkken i Stavanger sentrum.

Seks minutter seinere hadde drosjesjåføren satt av passasjerene og kjørt opp bakken igjen. Da så han ingen.

BORTE: Her på Sølyst ble Tina Jørgensen sist sett. En drosjesjåfør så henne da han kjørte ned bakken mot Grasholmen, men hun var borte da sjåføren kom opp igjen få minutter etter. Politiets problem er at den drapssiktede kjæresten var i sentrum samtidig som Tina sist ble sett.Foto: ERLING HÆGELAND
BORTE: Her på Sølyst ble Tina Jørgensen sist sett. En drosjesjåfør så henne da han kjørte ned bakken mot Grasholmen, men hun var borte da sjåføren kom opp igjen få minutter etter. Politiets problem er at den drapssiktede kjæresten var i sentrum samtidig som Tina sist ble sett.Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer

- Vi vil ikke framsette alternative teorier, men bare poengtere at vår klient ikke kan ha vært to steder samtidig, sier Helljesen.

Forsvarerne mener at politiet har lagt fram dårlige vitneprov for å få 23-åringen fengslet. I et av fengslingsmøtene brukte politiet blant annet et anonymt tips om en høylytt krangel mellom Tina og kjæresten. Kvinnen som ringte inn tipset bor på en helt annen kant av landet.

Selv ikke DNA-testen av barnålene, som knytter siktedes bil til liket, holder ifølge forsvarerne mål.

- Saken er styrket

- Det er lagt fram en foreløpig rapport, og den endelige konklusjonen vil ikke foreligge på lang, lang tid. Testmetodene er ikke kvalitetssikret og forskerne har selv sagt at det gjenstår mye arbeid før dette kan kalles vitenskapelig. Barnålbeviset er teknisk og faglig sett ikke noe bevis, sier Frode Folkestad.

Politiet mener de ikke har noen grunn til å moderere sine uttalelser.

- Vi mener at saken mot ham er styrket. Både DNA-beviset og nye vitneavhør bidrar til det, sier politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen.

BORTE: Her på Sølyst ble Tina Jørgensen sist sett. En drosjesjåfør så henne da han kjørte ned bakken mot Grasholmen, men hun var borte da sjåføren kom opp igjen få minutter etter. Politiets problem er at den drapssiktede kjæresten var i sentrum samtidig som Tina sist ble sett.Foto: ERLING HÆGELAND

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!