Forsvant som baby i 1955

Nå kan Steven Damman ha dukket opp igjen.

HVOR BLE DET AV STEVEN:  Bildet fra 1956 viser  Marilyn og Jerry Damman med datteren  Pamela (1) med bildet av Steven som forsvant året før. Foto: SCANPIX/AP Photo/File
HVOR BLE DET AV STEVEN: Bildet fra 1956 viser Marilyn og Jerry Damman med datteren Pamela (1) med bildet av Steven som forsvant året før. Foto: SCANPIX/AP Photo/FileVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det var Halloween i New York i 1955 og mamma Marilyn satte igjen toåringen utenfor sammen med lillesøster mens hun gikk inn et kjapt ærend i en butikk for å kjøpe et brød. Da hun kom ut igjen noen minutter senere var begge borte.

Litt senere fant de barnevogna med lille Pamela. Men Steven dukket aldri opp igjen.

Ikke før nå, melder Daily News.

Middelaldrende
En middelaldrende mann fra Michigan i USA, mener det er han som ble kidnappet høstdagen for snart 54 år siden. Og politiet har tatt saken på alvor og tar nå DNA-prøver for å sjekke om det kan stemme.

Foreldrene, Marilyn og Jerry Damman er skilt, er begge i live, men avisa har bare fått kontakt med pappa.

- Jeg vet ikke hva som egentlig skjedde, og jeg vet ikke nok om hva som skjer nå til å kommentere saken. Det er noen og femti år siden, og det var forferdelig. Jeg ønsker egentlig ikke noe publisitet, sier Jerry Damman (78) til avisa.

Men han legger til at man egentlig har gitt opp håpet etter så lang tid.

- Men ingenting er umulig, sier faren.

Til avisa The Detroit News sier pappa Damman at han det absolutt er en mulighet at det er sønnen som har dukket opp.

HADDE GITT OPP HÅPET:  Jerry Damman utelukker ikke at det er sønnen Steven som er funnet, og  sier det ville være fint å få vite at han er i live. Foto: SCANPIX/AP Photo/Charlie Neibergall
HADDE GITT OPP HÅPET: Jerry Damman utelukker ikke at det er sønnen Steven som er funnet, og sier det ville være fint å få vite at han er i live. Foto: SCANPIX/AP Photo/Charlie Neibergall Vis mer

- Det ville vært veldig fint å finne ut at han fremdeles er i live etter alle disse årene. Det har vært vanskelige år, sier han til avisa.

Sa de var hans foreldre
Mannen som nå tror han er den savnede Steven, møtte opp på en politistasjon i Nassau i New York mars i år, som igjen kontaktet FBI i Detroit.

Han vokste opp hos foreldre, som fortalte ham at de var hans biologiske foreldre, men mannen som nå er middelaldrende skal ha begynt å undersøke saken selv.

Den dagen han forsvant, parkerte moren barnevogna og ham utenfor butikken, sammen med tre eller fire andre barnevogner.

- Jeg sa til Steven at han skulle være snill, og at mamma skulle komme rett tilbake igjen, sa hun til Saturday Evening Post etter forsvinningen.

Hun forklarte at dette var helt vanlig blant husmødrene.

Ifølge avisa Detroit Free Press, deltok flere tusen politifolk og brannmannskaper i letingen etter Steven i 1955.

Resultatet av DNA-prøven skal være klart i løpet av en måneds tid.

STEVEN:  Han var snart tre år da han forsvant i 1955. Foto: SCANPIX/AP Photo
STEVEN: Han var snart tre år da han forsvant i 1955. Foto: SCANPIX/AP Photo Vis mer