Forsvant sporløst: - Nye opplysninger

Tre år har gått siden Truls Henrik Johansen (23) forsvant sporløst. - Vi har fått tips både om interessante personer og at han skal være gravd ned, sier privatetterforskeren familien nå har koblet inn.

SAVNET: Truls Henrik Johansen har vært savnet siden siden 15. juni i 2018. Foto: Trond K. Johansen
SAVNET: Truls Henrik Johansen har vært savnet siden siden 15. juni i 2018. Foto: Trond K. Johansen Vis mer
Publisert

De pårørende har ikke gitt opp å få svar på spørsmålet de har spurt i tre år. Fremdeles er det ingen som har kunnet svare dem på hva som skjedde med Truls Henrik Johansen.

Natt til fredag 15. juni dro 23-åringen fra Øksnes ut på sjøen i Vesterålen sammen med tre menn i 30-åra. De dro ut med to småbåter, to menn i hver båt. En tur som på ingen måte gikk som de hadde tenkt.

Begge båtene skal ha gått på skjær. De tre mennene i 30-åra ble alle plukket opp av ei redningsskøyte i løpet av natta, mens Johansen var sporløst forsvunnet.

Personer og funn

I ettertid ble én av de tre tiltalt for å ha forlatt 23-åringen i hjelpeløs tilstand. Han ble i desember i 2020 frifunnet i retten. Nå har familien hyret inn privatetterforsker i jakten på å finne ut hva som egentlig skjedde med Johansen.

- Vi har allerede fått flere nye tips. Det dreier seg om alt ifra interessante personer til funn både på land og til vanns som vi undersøker om kan knyttes til saken, sier privatetterforsker Jan-Arnt Skjolde til Dagbladet, og legger til:

- Det har også kommet opplysninger om at Truls skal være gravd ned og andre tips vi mener ikke ble undersøkt godt nok under etterforskningen av saken.

- Ikke fornøyde

Skjolde understreker at så lenge saken er uløst og 23-åringen fortsatt er sporløst forsvunnet, er det ingen tips som kan ignoreres.

Nå håper han nye opplysninger skal føre til at de pårørende får svar på hva som faktisk skjedde juninatta i 2018.

PRIVATETTERFORSKER: Jan-Arnt Skjolde skal prøve å finne svaret på hva som skjedde med Truls Henrik Johansen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PRIVATETTERFORSKER: Jan-Arnt Skjolde skal prøve å finne svaret på hva som skjedde med Truls Henrik Johansen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- De pårørende er ikke fornøyde med etterforskningen, og målet er så klart at de skal få en oppklaring. Vi håper nye tips og opplysninger skal bidra til det. Samtidig ser både familien og jeg hvor mye ressurser som brukes i andre forsvinningssaker, og føler på at denne ikke har vært godt nok prioritert, sier Skjolde og henviser blant annet til saken hvor Anne-Elisabeth Hagen er forsvunnet.

Dagbladet har vært i kontakt med politisjef Per Erik Kalland Hagen i Lofoten og Vesterålen. Han har ingen kommentar til at det nå kobles inn privatetterforsker i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer