USA

Forsvant sporløst - funnet død

Robert Hoagland har vært savnet etter at han forsvant fra Connecticut i 2013. Nå er han funnet død i New York, under nytt navn.

FUNNET DØD: Robert Hoagland ble funnet død mer enn 150 kilometer fra hjemmet sitt. Foto: Newtown-politiet
FUNNET DØD: Robert Hoagland ble funnet død mer enn 150 kilometer fra hjemmet sitt. Foto: Newtown-politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

59-åringen Robert Hoagland ble meldt savnet etter at han ikke hadde møtt opp på jobb en julidag i 2013. Han ble sist sett på en bensinstasjon i Newton i Connecticut.

Dagen etter ankom politiet boligen til 59-åringen, og fant både mannens lommebok, medisiner og mobiltelefon, skriver NBC. Men Hoagland var ikke å finne.

Ifølge sønnen hadde faren møtt på noen mistenkelige menn i dagene i forkant av forsvinningen. Overvåkningskameraer skal ha vist at han kjøpe et kart samme dag som han forsvant.

Byttet navn

En etterforskning ble satt i gang over hele USA, og forsvinningen fikk mye medieoppmerksomhet. I 2016 tok dokumentarserien «Disappeared» for seg forsvinningen.

Nesten ti år etter forsvinningen ble Hoagland nylig funnet død i staten New York. Funnet har fått oppmerksomhet i flere amerikanske medier. Han skal angivelig ha flyttet til staten, nærmere 150 kilometer fra Connecticut, og byttet navn til Richard King, ifølge politiet.

Independent skriver at politiet ble tilkalt til Hoaglands bolig etter at romkameraten hans ringte nødnummeret mandag. Romkameraten skal ha opplyst at Hoagland opplevde en medisinsk nødssituasjon. Han omtalte Hoagland som Richard King.

Etter at politiet i New York fant dokumenter som indikerte at det var Hoagland som ble funnet, kontaktet de politiet i Newton.

- HATKRIMINALITET: Politiet i Vancouver kaller det hatkriminalitet, etter at en mann kastet en 92-åring med demens på dør i Vancouver, Canada. Video: Vancouver P.D. Vis mer

- Forvirrende

Politiet sier at de ikke mistenker at det ligger noe kriminelt bak Hoaglands dødsfall, men at liket skal bli obdusert. Det er fortsatt uklart hvorfor 59-åringen forsvant.

- Det er et stort mysterium, sier sheriff Eric Chaboty ved Sullivan-politiet.

Igjen sitter Hoaglands kone og tre sønner med flere spørsmål enn svar om hva som har skjedd med 59-åringen.

- Det er ganske forvirrende. Vi prøver å håndtere det. Vi har egentlig ikke funnet ut av noen detaljer, sier sønnen Christopher Hoagland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer