- Forsvant uten pass og penger

Ektemannen har meldt en norsk kvinne (32) savnet etter at hun forsvant fra parets hjem i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Kvinnens tyske ektemann (66) meldte henne savnet 25. mars, etter at hun forsvant i løpet av kvelden eller natten i forveien. Kvinnen er norsk, men hun skal ha bodd i Tyskland de siste åra.

Ektemannen har tatt kontakt med lokalavisa Wilstersche Zeitung, og sier det er uforståelig at hun er borte.

- Kom tilbake eller meld deg, sier 66-åringen i et intervju med avisa.

Uten pass og penger

Ektemannen tror kvinnen kan ha forsøkt å reise tilbake til Norge, men sier at hun verken har pass, penger, bil, sjekkhefte eller bagasje med seg.

- Det har ikke vært noen konflikt mellom oss, i høyden noen meningsutvekslinger. Jeg tror ikke hun vil ta sitt eget liv, men i de siste dagene har hun trukket seg tilbake, sier mannen til lokalavisa.

Han forteller videre at paret har tenkt å kjøpe hytte i Norge, og at de har planer om å reise til kvinnens hjemsted på Sunnmøre i juni for å feire hennes mors fødselsdag.

- Vi hadde et så godt forhold. Derfor er dette så uforståelig, sier ektemannen.

- Lett overalt

32-åringen er utdannet hjelpepleier. Ektemannen sier til avisa at han har lett etter kona overalt, selv i kjelleren på sykehuset der hun jobber.

Norsk og tysk politi etterforsker nå saken.

- Vi vet svært lite på det nåværende tidspunkt og venter på mer informasjon fra tyske Interpol, sier politibetjent Tony Gjerde ved Sykkylven lensmannskontor til Dagbladet.no.

- Alt vi vet er at kvinnen forsvant fra bopel natt til 25. mars, og ble meldt savnet av sin tyske ektemann. Tysk politi etterforsker saken, og det har blitt lett etter kvinnen i det nærområdet. Ektemannen skal selv ha lett etter sin kone, før han meldte henne savnet.

Etterlyst

32-åringen og ektemannen er bosatt i den nordtyske byen Itzehoe i Schleswig-Holstein. Hun kommer opprinnelig fra Sykkylven, og har mor og søster bosatt i sunnmørskommunen.

- Familien lykkes ikke med å komme i kontakt med henne på telefon, og kontaktet politiet, sier Gjerde til Dagbladet.no.

Nye Kripos bekrefter at de er underrettet om saken.

- Tysk politi har iverksatt undersøkelser, og norsk politi bistår med å formidle informasjon til kvinnens norske familie, sier leder for Interpol-avdelingen i Nye Kripos, Helge Tangen, til Dagbladet.no.

Kvinnen er nå etterlyst av tysk politi gjennom Schengen-samarbeidet. Politiet har foreløpig ikke offentliggjort bilde av kvinnen. Ingen ved politiet i Itzehoe kunne si noe om saken i kveld.

HJEMBYEN: Den norske kvinnen er savnet fra den nordtyske byen Itzehoe.