Forsvant uten spor

Politiet har ikke en eneste observasjon av Josephine Grubben etter at hun forlot hotellet torsdag morgen. Politiet sjekker nå hva som skjedde i bygda da hun forsvant. Kripos er på plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fungerende stabssjef ved Sunnmøre politidistrikt, Jostein Solvoll, sier til Dagbladet.no at de parallelt med søket etter den 18 år gamle nederlandske jenta, også arbeider taktisk med å kartlegge hva som skjedde i bygda da hun forsvant.

- Vi har fått hjelp av en taktisk etterforsker fra Kripos som samordner dette arbeidet, sier Solvoll. Kripos-etterforskeren kom til bygda i dag.

Men Solvoll legger til at de fremdeles arbeider ut fra den teorien om at hun har gått seg bort i fjellheimen, og at hun er i live.

Jentas nærmeste familie fra Nederland er nå i Geiranger.

Søk uten resultat

Torsdag hadde 18 år gamle Josephine Grubben fri fra jobben på Utsikten hotell i Geiranger. Hun fortalte at hun ville gå en tur i fjellet, og skal ha forlatt hotellet i 08-tida om morgenen.

Etter dette tidspunktet har ikke politiet en eneste observasjon av jenta. De har heller ikke funnet gjenstander som kan knyttes til henne.

Josephine Grubben skulle være tilbake klokka 14. Da hun ikke var kommet tilbake ved 23-tida om kvelden, ble det slått alarm.

Etter det har det vært mellom 30 og 50 personer i aktivitet for å lete etter jenta i området der de tror hun kan ha gått. Lavinehunder har også gjennomsøkt et område hvor det var gått snøskred - uten resultat.

I går deltok politimannskapene selv i søket. I dag er det Røde Kors-mannskaper som leter i fjellet, mens politiet har startet den taktiske etterforskningen.

- Vi har satt inn betydelige ressurser på etterretning, sier Solvoll.

Lettkledd da hun forsvant

Josephine Grubben hadde på seg en lys shorts, en mørk grå t-skjorte og halvhøye joggesko eller fjellsko da hun forsvant. I tillegg hadde hun med seg en liten ryggsekk.

- Hun er 164 centimeter høy. Slank, ja nærmest atletisk bygget og veier 55 kilo. Hun har lyst brunt, halvlangt hår, sier Solvoll.

Han opplyser at de ikke vet hvilken vei Grubben tok da hun forlot hotellet. Det er mulig å rett ut i marka, men man kan også gå et stykke langs veien først.

- Det er helt umulig å vite veivalget siden vi står helt uten noen observasjoner, sier fungerende stabssjef Jostein Solvoll.

I Geiranger tenker de også på at de har en uløst drapsgåte. Trude Espås jobbet også på hotell i Geiranger. Hun ble

funnet drept 8. august 1996 etter at hun forsvant da hun skulle ut en liten tur.

Politiet i Geiranger innrømmer overfor VG at de allerede har undersøkt stedet der Trude Espås ble funnet drept. Hun var voldtatt før hun ble drept, og saken er fremdeles ikke oppklart.