Frykter for Lunas (7) liv:

- Forsvant

For åtte dager siden forsto Serine Evensen Høystad og familien at noe var alvorlig galt, da hunden deres Luna (7) var sporløst forsvunnet.

TO GODE VENNER: - Luna er min beste venn og vi gjør alt sammen, sier Serine Evense Høystad om den savnede hunden. Foto: Privat
TO GODE VENNER: - Luna er min beste venn og vi gjør alt sammen, sier Serine Evense Høystad om den savnede hunden. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Serine Evensen Høystad (20) fra Arendal er fortvilet over at familiehunden Luna er forsvunnet.

Hun forteller at verken sporingshunder eller letemannskaper har klart å finne Luna, eller noen spor av henne. Luna forsvant tirsdag 27. april.

Høystad og familien bor på gård i Arendal og hun forteller at Luna har levd det perfekte hundeliv de siste sju åra, og at hun får gå mye fritt på gårdstunet.

- Hun har aldri forlatt gårdstunet uten noen av oss, i løpet av livet sitt. Forrige tirsdag etter frokost var hun plutselig borte. Vi ropte på henne uten respons og i ettertid har vi fått hjelp fra flere hold, men ingen har sett henne.

Agderposten omtalte saken først.

SAVN: Serine Evensen Høystad sier at hun savner hunden sin fælt, og håper Luna kommer til rette snart. Foto: Privat
SAVN: Serine Evensen Høystad sier at hun savner hunden sin fælt, og håper Luna kommer til rette snart. Foto: Privat Vis mer

- Kan være stjålet

Høystad forteller at Luna er en svart Flatcoated Retriver, som er ganske stor til å være en tispe. Da hun forsvant hadde hun et rødt halsbånd på.

- Vi er veldig redde for at noen har stjålet henne. Om hun hadde rømt kunne sporingshundene fått ferten av henne, men det gjorde de ikke dessverre, sier 20-åringen.

Kort tid etter at Luna forsvant delte Høystads stefar ut et innlegg på Facebook, hvor familien skriver om at Luna er forsvunnet. Innlegget har over 1600 delinger, noe som viser at mange vil gjøre vennene sine oppmerksomme på saken.

- Responsen har vært enorm, men vi har ennå ikke fått et tips om at Luna er sett. Hun har bare forsvunnet, og det er veldig vondt, sier Høystad.

- Min beste venn

Hun forteller at Luna er verdens beste hund. Trofast, snill mot barn, og vil alltid være med på alt. Høystad gjør vanligvis det meste i lag med sin firbeinte venn, og hun har det ikke lett for øyeblikket.

- Hun er min beste venn og vi gjør alt sammen. Hun er alltid med meg når jeg skal trene, eller gå en tur. Hun er på en måte høydepunktet i familien og skaper så mye glede for oss, noe som har gjort dette til en skikkelig vanskelig uke.

FORSVUNNET: Slik ser Luna ut. Serine Evenesen Høystad og familien har utlovet en dusør på 10 000 kroner for tips, slik at de finner sin firbeinte venn. Foto: Privat
FORSVUNNET: Slik ser Luna ut. Serine Evenesen Høystad og familien har utlovet en dusør på 10 000 kroner for tips, slik at de finner sin firbeinte venn. Foto: Privat Vis mer

- Jeg har ikke klart å gjøre de tingene jeg og Luna pleier å gjøre sammen. Nå er jeg bare veldig engstelig for Luna. Jeg savner å bli ønsket velkommen hjem av henne. Jeg tenker på hvor hun er, hvordan hun har det og hvem hun er med, sier Høystad.

Høystad sier at de har kontaktet politiet som har meldt hunden savnet internt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer