Prinsdal-drapet

Forsvarer: - En forferdelig tragisk sak

Ungarn-utlevert drapssiktet (20) fengslet i dag.

SISTE NYTT: Ytterligere en person ble fredag siktet i forbindelse med Prinsdal-drapet. Forsvarer kaller det hele for «en forferdelig tragisk sak». Video: Celina Morken, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

20-åringen som er siktet etter drapet på Halil Kara (21) på Prinsdal for to uker siden, og som ble utlevert fra Ungarn til Norge i går, ble i dag varetektsfengslet i Oslo tingrett.

- Han er fengslet fram til 14. februar med brev- og besøksforbud og full isolasjon i hele perioden, opplyser politiadvokat Anne Marie Hustad.

Døde på stedet

Mannen er siktet for drap eller medvirkning til drap. Kara ble skutt utenfor Prinsdal Grill ved midnatt 10. januar, og døde på stedet.

Normalt ville fengslingsperioden i en drapssak vært fire uker, men Hustad forklarer perioden på tre uker med «tekniske årsaker».

20-åringen samtykker til å la seg fengsle.

Hustad opplyser videre at mannen ikke har latt seg avhøre, og at hun derfor ikke vet han stiller seg til skyldspørsmålet. Hun kan heller ikke si noe om bakgrunnen for at han forlot Norge etter drapet.

Rent rulleblad

20-åringens forsvarer Morten Furuholmen opplyser til Dagbladet at klienten har avgitt en kort foreløpig forklaring til ungarsk politi.

- Hvorfor har han ikke forklart seg for norsk politi?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer