KNIVSTIKKING: Store politistyrker rykket i mandag formiddag ut til St. Hallvard videregående i Lier, der en jente (16) ble knivstukket. Den siktede blir framstilt for varetekstfengsling i morgen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
KNIVSTIKKING: Store politistyrker rykket i mandag formiddag ut til St. Hallvard videregående i Lier, der en jente (16) ble knivstukket. Den siktede blir framstilt for varetekstfengsling i morgen. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

Knivstikking i Lier

Forsvarer: - Han erkjenner ikke straffskyld

Den siktede framstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen (19) som er siktet for å ha knivstukket en 16 år gammel jente på St. Hallvard videregående skole i Lier mandag formiddag, framstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Sitter i avhør

Det bekrefter politiadvokat i saken Ole Jacob Garder til Dagbladet.

- Etter planen vil det skje etter lunsjtider i morgen, sier Garder.

I kveld sitter den siktede mannen, som er bosatt i Oslo, i avhør med politiet og hans forsvarer Martin Smith. Mannen er siktet for forsøk på forsettlig drap.

Politiadvokaten sier like før klokka 20 til Dagbladet at han ikke vet hvor langt i avhøret de har kommet.

Mannens forsvarer sier at klienten ikke er forelagt noen formell siktelse, men det er opplyst muntlig at han er siktet for forsøk på drap.

- Han erkjenner ikke straffskyld for det. Han samtykker til varetektsfengsling i fire uker, skriver Smith i en SMS til Dagbladet.

Alvorlig, men stabil

Politiadvokat Garder sier at tilstanden til den 16 år gamle jenta er alvorlig, men stabil. Noe mer opplysninger enn det, har de ikke fått fra Drammen sykehus.

Tidligere i dag opplyste politiet at jenta ble sendt til operasjon.

- Hvor mange knivstikk hun ble påført?

- Det kan jeg ikke si noe om.

- Ble hun påført knivstikk i ansiktet?

- Det vet jeg ikke. Det er en opplysning vi venter på bekreftelse fra sykehuset, sier Garder.

Avhørt flere vitner

Politiadvokaten sier at de har avhørt om lag minst ti vitner i dag.

- Hendelsen skjedde i lunsjtider, så det var mange som var til stede da hendelsen skjedde. Det var flere som så hendelsen og var i nærheten, og som fikk med seg hele eller deler av hendelsesforløpet. Vi har brukt dagen på å snakke med disse. Målet var å bli ferdig i kveld, og antar at vi har kommet gjennom lista av vitner, sier Garder.

Politiet opplyste tidligere i dag at den siktede og den fornærmede har en relasjon til hverandre.

Overfor Drammens Tidende sier innsatsleder Arne Guddal at det skal ha vært en kjærlighetsrelasjon mellom de to for en tid tilbake.

Politiadvokaten opplyser til Dagbladet at han ikke kjenner til om de har vært kjærester eller ikke.

Guddal sier til DT at mannen er noe kjent fra politiet fra tidligere, men at han ikke ønsker å gå innpå hva han er kjent for.

Ivaretar elevene

Rektor ved St. Hallvard videregående skole, Unni Aadalen, sier til Dagbladet mandag kveld at skolen har hatt åpent i kveld, der både skolens ledelse og kriseteam har vært til stede.

- Det er ikke mange elever som har besøkt oss i kveld, men det har vært mye telefonkontakt med elever som har vært berørt på en allen annen måte, sier Aadalen.

Rektor sier at hendelsen har gått innpå henne, og at hun har tenkt mye på den fornærmede jenta og familien hennes.

- Det er slike episoder vi håper at vi ikke skal bli utsatt for. Vi prøver å ivareta elevene og de ansatte så godt som mulig, sier Unni Aadalen.