PÅ SYKEHUS  : Helge Solum Larsen er nå innlagt på sykehuset. Når han er i stand til det, vil han forklare seg for politiet, opplyser hans advokat til Dagbladet i kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
PÅ SYKEHUS : Helge Solum Larsen er nå innlagt på sykehuset. Når han er i stand til det, vil han forklare seg for politiet, opplyser hans advokat til Dagbladet i kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Forsvarer: - Han vil absolutt forklare seg

Men han er ikke i stand til det nå, sier Inger Marie Sunde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helge Solum Larsen er innlagt på sykehus. Der har han politivakt, ettersom han nå er siktet for voldtekt av en 17 år gammel jente i Unge Venstre.

- Det er slik at politiet skal varsles med en gang dersom det blir aktuelt at han skal utskrives fra sykehuset, sier forsvarer Inger Marie Sunde til Dagbladet.

- Dypt nedbrutt I kveld har hun vært og møtt sin klient på sykehuset. Hun forteller at Helge Solum Larsen er dypt nedbrutt og fortvilet etter det som skjedde på årsmøtet til Rogaland Venstre i helga.

- Han bekrefter overfor meg at det var seksuell kontakt med den unge kvinnen, men han erkjenner ikke straffeansvar. Samtidig uttrykker han klart at det han har gjort var moralsk forkastelig, sier hun.

- Han tar det veldig tungt, og er ikke helsemessig i stand til å bli avhørt av politiet nå. Når tiden er inne vil han absolutt forklare seg for politiet, sier hun.

Politiet gjorde beslag Etter at hendelsen ble anmeldt har politiet gjort flere beslag.

Tidligere i dag opplyste politiadvokat Elisabeth Rød til Dagbladet at de blant annet har rykket ut til  et hus, der teknikere sikret seg spor.

Politiet var også på Ryfylke Fjordhotel i dag, hvor de finkjemmet hotellet etter den angivelige voldtekten.